Hıçkırık neden olur? Nasıl geçer?
Günlük hayatta karşılaşılan en yaygın geçici rahatsızlıklardan biri de hıçkırıktır. Hıçkırıklar diyafram kasının istemsiz şekilde spazm geçirmesi sonucu ortaya çıkar ve genellikle ritmiktir. Bunlar genellikle sadece geçici bir küçük sıkıntıdır, ancak uzun süren hıçkırıklar büyük bir tıbbi sorun olduğunu işaret edebilir. Bugüne kadar gerçekleşen en uzun hıçkırık 6 yıldır! Peki, hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırık geçirmek için kullanılan en yaygın yöntemleri sizler için araştırdık.
Kadınlar ve erkekler sık sık hıçkırma eğilimindedir, ancak 48 saatten fazla süren hıçkırık erkeklerde daha yaygındır. Hıçkırıklar henüz cenindeyken bile oluşabilir!
Çoğu hıçkırık vakası kısa sürede tedavi edilebilir veya çözülebilir ve nadiren tıbbi bir acil durum olma özelliği taşır. Hıçkırıklar üç saatten fazla sürerse veya yeme veya uyku alışkanlıklarınızı rahatsız ediyorlarsa doktorunuzu görünmeniz tavsiye edilir.
Boyna masaj yapmak, bu bölgede yer alan karotis adlı damarın rahatlamasına katkı sağlar. Bu sayede hıçkırık şikâyetinden kurtulmak mümkün olabilir. Boyun hassas bir bölge olduğu için masaj uygulamasının profesyonel biri tarafından yapılması daha doğru olacaktır.
HIÇKIRIK NASIL GEÇER?
Ev ilaçları ya da hıçkırıklardan kurtulmanın yolları:
Nefesinizi tutmak
Hızlıca bir bardak su içmek
Limon ısırmak
Su ile gargara yapmak
Masaj ve ilaç tedavisine rağmen hıçkırık inatla devam ediyorsa inatçı hıçkırık nasıl geçer diye düşünmeniz ve endişe etmeniz son derece doğaldır. Her ne kadar çok fazla rastlanmasa da böylesine ciddi hıçkırık vakalarında hıçkırığın cerrahi bir müdahale ile yok edilmesi söz konusu olabilir.
Nane çayı: Nanenin içindeki rahatlatıcı maddeler, hıçkırık başta olmak üzere birçok sağlık sorunuyla mücadelede iyi sonuçlar verir. Taze naneyi direkt olarak çiğneyebileceğiniz gibi çayını içerek da hıçkırıktan kurtulabilirsiniz. Nane çayını gün içerisinde birkaç defa içmeniz yeterli olacaktır.
Göğse baskı yapmak: Oturma pozisyonu alın ve dizlerinizi göğsünüze kadar çekmeye çalışın. Beş dakika süresince bu pozisyonda kalmaya devam edin. Göğse dizlerinizle yapmış olduğunuz baskı sayesinde kısa süre içerisinde hıçkırıktan kurtulabilirsiniz.
HIÇKIRIK NEDEN OLUR?
Çok hızlı yemek,
Çok fazla yemek veya içmek,
Diyaframı kontrol eden sinirleri tahriş eden hastalıklar,
Karın cerrahisi,
Beyin tümörü,
Zararlı dumanları solumak ve bazı ilaçlar nedeniyle hıçkırık oluşabilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.