Dolar (USD)
34.09
Euro (EUR)
38.07
Gram Altın
2841.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hicaz'dan Saraya Aşk-ı Nebi

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün 1443. Yılında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi Sergisi' Topkapı Sarayı'nda ziyarete açıldı.
Hicaz'dan Saraya Aşk-ı Nebi
10 Nisan 2014 12:36:00
Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün 1443. Yılında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi Sergisi' Topkapı Sarayı'nda ziyarete açıldı.

Özlem DOĞAN

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İl Müftüsü Rahmi Yaran, serginin küratörlüğünü de yapan Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. İlk defa sergilenen eserlerin yer aldığı ve Topkapı Sarayı'nın Babüssaade bölümünde açılan serginin açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Efendimizin mesajına ihtiyacımız var

Törene katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu. Mesajda, "Başımızın tacı efendimiz, Hazreti Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklere davetiniz için teşekkür ederim. Müslümanlar olarak, peygamberler silsilesinin sonuncusu İlahi vahyin taşıyıcısı, doğruluk ve ahlak timsali, rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğumunu kutladığımız anlamlı bir haftadayız. Bugün Sevgili Peygamberimizin hikmetli sözlerine, özünde barış ve adalet olan kutlu mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" ifadeleri yer aldı.

Din ile ilişkimizi gözden geçirmeliyiz

Çeyrek asırdır Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletle birlikte muhteşem bir gelenek haline getirdiği Kutlu Doğum Haftası'nın öncüsü olduklarını ifade eden Görmez, bu yılki temanın "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" olduğunu aktararak, "İslam coğrafyasında yaşayan bütün Müslümanların İslam'la, din ile ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. İnsanın din ile ilişkisi sadece bir samimiyet ilişkisi olabilir. Yapay, sanal, sahte söz ve davranışların yaygın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Üzülerek belirteyim ,en kötüsü de insan kendi hayatında ortaya çıkardığı yapaylıkları, gösterişi, dine de, din diline de bulaştırdı. Bu sebeple biz din ile olan ilişkimizin ancak samimiyet ilişkisi olacağını işaret etmek için bu tema üzerinde durmaya çalışacağız" dedi. Konuşma sonrasında Görmez'in de aralarında bulunduğu katılımcılar kurdele kesip 15 Temmuza kadar açık kalacak olan sergiyi gezdi.