HES kodu mağdur etti
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen HES Kodu-İstanbulkart eşleştirmesi hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “65 yaş üstü ve 20 yaş altı çalışanlar bu konuda mağdur oldu. Ayrıca HES Kodu alamayan mülteciler de İETT araçlarını kullanamıyor. Bu uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.
“YENİ MAĞDURİYETLER OLUŞTURMAMAK GEREKİYOR”
Koronavirüs tedbirlerine uymanın hem vicdani sorumluluk hem de hukuki bir yükümlülük olduğunu belirten Elibüyük, “Covid-19 teşhisi konulan veya bu vakalarla temaslı olanların seyahatini engellemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir adım attı. Bazı şehirlerde hayata geçirilen HES Kodu ile ulaşım kartlarının eşleştirilmesi İstanbul için de 15 Ocak’tan itibaren hayata geçirildi. Koronavirüs salgını hepimizin hayatını yakından etkiliyor. Hastalananlarımız oldu, yakınlarını kaybedenler oldu. Ancak bazı tedbirleri alırken daha kapsamlı düşünmek ve yeni mağduriyetler oluşturmamak gerekiyor. Öncelikle böyle bir uygulamaya geçilirken iyi bir tanıtım yapılması gerekiyordu. Ama gördük ki vatandaşlarımız metro, otobüse binerken böyle bir uygulamayı öğreniyor. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada eşleştirme yapanların oranının düşük olduğunu söyledi.
GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Elibüyük,” Bir karar alınmış ama geçen 10 günde bu uygulamanın olumsuz yanları olduğunu gördük. Örneğin sağlık çalışanı 65 yaş üstü Prof. Dr. Kadir Güzin yanında hekim kartı olmasına rağmen HES Kodu eşleştirmesinden dolayı Ataşehir’de İETT otobüsünden indirilmişti. Yine 20 yaş altı olup da çalışan vatandaşlarımız var. Bunlar da İETT otobüslerini kullanamıyor. Şehrimizde ciddi sayıda Suriyeli, Afgan, Pakistanlı mülteci var. Bu insanlar da işlerini gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Ama HES Kodu alamadıkları için otobüslere, metrolara veya metrobüse binemiyorlar. Buradan anlaşılıyor ki uygulamada aksaklıklar var. Bu noktada bizim önerimiz çalışanlara, hastane randevusu olanlara ve mültecilere yönelik bir düzenlemenin yapılmasıdır.” İfadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.