Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2432.52
BIST 100
9722.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hepimize görev düşüyor

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Altındağ Belediyesi olarak kurban satış ve kesim alanlarında gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Artık görev vatandaş olarak hepimize düşüyor" dedi.
Hepimize görev düşüyor
31 Temmuz 2020 00:02:00
Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Altındağ Belediyesi olarak kurban satış ve kesim alanlarında gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Artık görev vatandaş olarak hepimize düşüyor" dedi.


Ezgi ÇELİKANKARA

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kurban satış ve kesim alanlarında yürütülen denetimleri Milat’a anlattı. Bu sene Kurban Bayramı’nı koronavirüsün gölgesinde yaşayacağımızı söyleyen Başkan Balcı, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda dikkat etmemiz gereken hususları açıkladı. Belirtilen açıklamalar doğrultusunda, belediye olarak kurban satış ve kesim alanlarında gerekli hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

Fotoğrafaltı: Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara Temsilcimiz Neşat Gündoğdu ile bir araya geldi.

Hazırlıklarımızı tamamladık

Vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını kesmelerini amaçladıklarını anlatan Başkan Balcı, Altındağ’da kurbanlıklara yönelik sıkı bir denetim mekanizmasının işlediğini aktardı. Balcı, “Vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. Kurban pazarlarında ve kesim alanlarında kontrollerimizi yapıyoruz. Belediye olarak hazırlarımız tamamlandı. Kurban Bayramı bitene kadar ekiplerimiz sahada olmaya devam edecek. Artık görev vatandaşlar olarak hepimize düşüyor. Burada sosyal mesafeye, hijyen ve maske kuralına dikkat etmemiz gerekiyor. Bayramlaşmalarda özellikle mesafeye dikkat edeceğiz. Mümkünse bir araya gelmeden telefon üzerinden bayramlaşacağız. Bu süreçten olumsuz yönde etkilenmeden çıkabiliriz. Aksi takdirde salgının geniş kitlelere yayılması hepimizi üzüntüye sevk edecektir.” dedi.

Kalabalığı minimuma indirelim

Kurban kesim alanlarında yığılma oluşmaması adına vatandaşlara belli saatlerde randevu verdiklerini söyleyen Balcı, “Kurban kesecek vatandaş sayısını belirledik ve bu sayıdan fazlasını kesim alanlarına almayacağız. Randevu sistemiyle kesimleri gerçekleştireceğiz. Onun dışında vatandaşlarımızın kalabalık oluşturmaması için gereken önlemleri aldık. Kurban kesim alanlarına gelmeden başka yerlerde kesim yapacak vatandaşlarımızın da alınan tedbirlere dikkat etmesini gerekiyor. Kalabalığı minimuma indirecek şekilde hareket etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Salgının ardından bu günleri telafi etmenin mümkün olduğunu söyleyen Başkan Balcı, “Tedbirli bir şekilde bu bayramı geçirerek inşallah bu güzel günleri telafi etmenin yollarına bakacağız. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.