Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2408.44
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hedef: Genelkurmay başkanlığı

Akademik eğitimin yanı sıra zorlu askeri eğitimden geçen Kara Harp Okulunun kız öğrencilerinin hedefinde geleceğin genelkurmay başkanı olmak yer alıyor.
Hedef: Genelkurmay başkanlığı
14 May 2013 00:00:00
Akademik eğitimin yanı sıra zorlu askeri eğitimden geçen Kara Harp Okulunun kız öğrencilerinin hedefinde geleceğin genelkurmay başkanı olmak yer alıyor.

GENELKURMAY başkanlarının, kuvvet komutanlarının yetiştiği Kara Harp Okulunda, 100'den fazla kız öğrenci eğitim alıyor. Silahlı eğitimden spora kadar zorlu dersleri başarıyla geçen ve mezun olduklarında, çift diplomaya sahip olacak kız harbiyelilerin ortak amaçlarının arasında okulu başarıyla bitirmek ve general olabilmek bulunuyor.

Kara Harp Okulu 4. sınıf öğrencisi Ceyhan Altıöz, bu yıl mezun olduktan sonra kurmay subay olmayı hedeflediğini dile getirerek, "Kurmay subay olduktan sonra generalliğe yükselmek ve genelkurmay başkanı olmak hedeflerimin arasında" diye konuştu.

Harbiyeli Merve Civan ise okulda kız öğrenci olmanın bazı zoruluklarının bulunduğunu belirterek, "Ama bunları göze alarak geldik. Bunların bizi olgunlaştıracağını ve güçlendireceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

Ayça Habiboğlu da hukuk fakültesine kazanmasına rağmen Kara Harp Okuluna geldiğini söyledi. Burada kamu yönetimini tercih ettiğini bildiren Habiboğlu, mezun olduğunda hem subay hem de kamu yönetimi diplomasına sahip olacağını kaydetti.

İkinci sınıf öğrencisi Büşra Demirbaş ise ailesinin desteğiyle Kara Harp Okuluna girdiğini söyledi. Akademik eğitimin yanı sıra askeri eğitim de aldıklarını ifade eden Demirbaş, yazın İzmir'deki Menteş bölgesinde uygulamalı askeri eğitimden geçtiklerini anlattı.

Demirbaş, "Bu kıyafeti taşımak onur verici. Biz de bunun sorumluluğunun bilincinde davranıyoruz. Buna dikkat etmek istiyoruz. Bu üniformayı taşımak kolay değil" görüşünü dile getirdi.