Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HDP yediği ekmeğe ihanet ediyor

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin skandal açıklamalarına tepki göstererek "HDP, yediği ekmeğe ihanet ediyor" dedi.
HDP yediği ekmeğe ihanet ediyor
14 Mart 2018 12:32:00
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin skandal açıklamalarına tepki göstererek "HDP, yediği ekmeğe ihanet ediyor" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın Meclis Genel Kurulu'nda TSK'nın terör örgütlerine yönelik Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları büyük tepki topladı. HDP'li Kaya operasyonun "Türkiye'nin güvenlik sorunlarından değil, AK Parti iktidarının kaybettiği gücünü kan ve nefret politikaları üzerinden tekrar kazanmak için başlatıldığını" iddia etti. Kaya'nın skandal açıklamalarına tepki gösteren AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Bunlar ekmeğini yedikleri millete düşmanlık ediyorlar. Örgüt sözcülüğü yapıyorlar" dedi.

"Türk milletinin gücünü anlayacaklar"

HDP'li Kaya'nın Afrin konuşmasını skandal olarak değerlendiren Milletvekili Özdağ, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin şöyle konuştu: "Afrin'de askerimiz önemli bir operasyon yapıyor. Hiç şüphesiz bu başarının arkasında askerimizle birlikte Türk milletinin siyasi iradeye duyduğu güven ve destek vardır. Öyle veya böyle harekat amacına ulaşacaktır. Ancak, askeri başarıdan daha önemli olan PYD'nin gerçek yüzünün bugüne kadar ona destek verenler tarafından anlaşılması olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanının da ifade ettiği gibi operasyon Afrin'le bitecek değil. Fırat'ın doğusundaki PYD ile batısında ki PYD arasında hiç bir fark yok. Türkiye'nin güneyinde bir terör devletinin kurulması demek Kandil'in Türkiye sınırlarına taşınması demektir. Buna hiç bir devlet müsamaha göstermez. Türkiye'de göstermeyecektir. Amerika ve Rusya'ya güvenerek Türk milletine savaş açanlar bunun ne kadar yanlış ne kadar hatalı olduğunu anlayacaklardır" dedi.

"Örgüt sözcülüğü yapıyorlar"

Kaya'nın ve partisinin örgüt sözcülüğü yaptığını vurgulayan Özdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hala harekat gerekli miydi tartışmasına girmek, toplumda tereddütlere neden olacak ifadeler kullanmak doğru değil. Asker yola çıktıktan sonra her türlü farklılığın bir tarafa bırakılması gerekir. HDP hariç partiler bunu büyük oranda yaptılar. HDP, hala otuz kırk yıl öncesinde otluyor. HDP milletvekili Hüda Kaya'nın meclis kürsüsünde söyledikleri tam bir skandaldır. Türk askerine katliam iftirasında bulundu, cevabını aldı. O kürsüye bir ABD milletvekili çıksaydı herhalde Hüda Kaya'nın söylediklerinden farklı bir şey söylemezdi. Bir insanın bir ülkeye aidiyeti zayıflayabilir ama düşmanlık ayrı bir şeydir. Bunlar ekmeğini yedikleri millete düşmanlık ediyorlar. Örgüt sözcülüğü yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Fikir özgürlüğüne evet, askerimize hakarete hayır"

"15 Temmuz darbesinden sonra FETÖ ile ilişkisi olan herkes içeri alındı. Gazete aboneliği, bankaya para yatırma, dernek üyeliği, hatta sempatizanlık örgüt üyeliği sayıldı" hatırlatması yapan Özdağ, konuşmasına şu sözlerle son verdi: "HDP'nin PKK'nın uzantısı olduğunu herkes biliyor. Aynı çizgide yayın yapan gazeteleri var. Ama yargı söz konusu HDP olunca biraz daha örgüt üyeliğini dar yorumluyor. Kimse demokrasiye kast edememelidir. Kimse ekmeğini yediği millete ihanet etmemelidir. Yargı da bu çifte standardı bir tarafa bırakarak her fırsatta bu milletin ordusuna, meclisine, siyasetine saldıran HDP'ye gerekli cevabı vermelidir. Fikir özgürlüğüne evet ama bu millete ve onun askerine hakarete, iftiraya hayır!" dedi.