"Hayat Kurtarılmaya Aç" Çünkü Açlık Krizi Sürüyor
Dünya Gıda Programı'nın (WFP) verilerine göre, dünyada yaklaşık 783 milyon insan temel gıdaya erişim sağlayamadığı için açlık kriziyle uğraşırken 50'den fazla ülkede yaklaşık 47 milyon kişi açlığın eşiğinde hayatını sürdürüyor. Yeryüzü Doktorları ihtiyaç sahibi ülkelerde yaşanan açlık problemleri için uzun yıllardır beslenme sağlığı tedavileri uyguluyor. Tıbbi beslenme tedavileri ile bir insanı yeniden hayata tutundurmak için çalışan dernek, bu yıl da başlattığı “Hayat Kurtarılmaya Aç” kampanyası ile mücadeleye devam ediyor.
Beslenme sağlığı merkezlerinde tedavi sunuyor
Yeryüzü Doktorları, uzun süreli açlık sonucu gıdalardan yeterli enerji, protein ve diğer besin maddeleri alınamayınca ortaya çıkan malnutrisyon hastalığına karşı tıbbi beslenme tedavisi hizmeti verdiği beslenme sağlığı merkezleri açıyor. Beslenme yetersizliğinin sıkça yaşandığı coğrafyalarda açtığı merkezlerde günlük gıdalarla beslenemeyen ve özel hazırlanan takviye gıdalarına ihtiyaç duyulan malnutrisyon hastalığında en hassas grup olan 5 yaş altı çocuk ve hamile/emziren anneleri muayene ederken oluşan sağlık sorunları için tıbbi beslenme tedavileri uyguluyor. Açtığı merkezlerle faaliyetlerinin devamlılığını sağlayan dernek, bu kapsamda Afganistan, Yemen, Çad ve Somali’deki beslenme merkezlerinde binlerce insanın sağlığına kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
20 ülkede kumanya ve iftar sofralarıyla Ramazan’ın bereketini paylaşacak
Yeryüzü Doktorları beslenme sağlığı projelerini desteklemek ve Ramazan ayının bereketini her yıl olduğu gibi bu yıl da uzak coğrafyalara taşımak için 20 ülkede ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapacak. Ramazan ayı boyunca Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Hindistan, Kazakistan, Mali, Pakistan, Somali, Suriye, Yemen, Sri Lanka, Türkiye, Uganda, Peru, Kamerun, Honduras, Gazze, Etiyopya ve Togo’da kumanya dağıtacak ve iftar sofraları kuracak.
Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Muhtelif coğrafyalarda her gün binlerce insan gıdaya ulaşamazken açlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Protein ve enerjiden yoksun beslenme sonucu ortaya çıkan ve beraberinde enfeksiyonun da görüldüğü bir hastalık olan malnutrisyon, her gün binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine neden oluyor. Beslenme yetersizliği neticesinde en fazla ölüm oranları Afrika’da görülürken açlıkla karşı karşıya olan insanların yüzde 70'i savaş ve şiddetten etkilenen bölgelerde yaşıyor. Maalesef bu sebeple 7 Ekim’den beri süren saldırılar sonucu Gazze’de açlıktan ölümler yaşanmaya başladı.
Yeryüzü Doktorları olarak dünyadaki eşitsizliğe ve en temel hak olan beslenme hakkına erişimde yaşanan sorunlara kayıtsız kalmıyoruz. Bugüne kadar beslenme yetersizliği ve malnutrisyon gibi hastalıklara neden olan açlık sorunlarına yönelik yüzlerce proje gerçekleştirirken Afganistan, Çad, Yemen, Somali ve Nijer gibi ülkelerde 100 bini aşkın kişinin yeniden hayata bağlanmasına vesile olduk. Dernek olarak başlattığımız “Hayat Kurtarılmaya Aç” kampanyamız ile bu yıl da ihtiyaç sahibi ülkelerde beslenme sağlığı problemlerine dikkat çekmek istiyoruz. Birbirini anlamanın ve iyiliği paylaşmanın ayı olan Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bağışçılarımız ve halkımızdan kampanyamıza destek bekliyoruz. Yapacağınız 880 TL tutarındaki tıbbi beslenme tedavisi bağışı ile açlıktan ölmek üzere olan birinin hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.