Hayalindeki işletmeyi KOSGEB desteğiyle kuran kadın istihdam da sağladı
Diyarbakır'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe destek sayesinde hayalindeki işi kuran girişimci kadın istihdam da sağladı.
2 çocuk annesi, 40 yaşındaki Sinem Gördük, hobisi yemek ve pasta yapımını gelir elde edebileceği bir işe dönüştürmeye karar verince KOSGEB'e başvurdu.
50 bin lira hibe destekle 8 yıl önce küçük bir iş yeri açan Gördük, burada annesi ve teyzesinin de desteğiyle Diyarbakır çöreği, pasta çeşitleri ve yöresel yemekler hazırlayarak satışa sundu.
Zamanla işini geliştiren kadın hem işletmesinin kapasitesini hem de ürün çeşidini artırdı, diğer illerden de sipariş almaya başladı.
Gördük'ün kurduğu işletme sayesinde, birlikte yola çıktığı teyzesinin de olduğu 7 kişi gelir elde ediyor.
- "İşletmemizi destekle açtık, çok da güzel ilerledik"
Sinem Gördük, AA muhabirine, lise yıllarından bu yana yemek ve pasta yapmayı çok sevdiğini, zamanının büyük bölümünü annesiyle mutfakta geçirdiğini söyledi.
Kaburga dolması, içli köfte, mantı gibi yöresel yemekler ile pastalar yapan annesine yardımcı olduğunu dile getiren Gördük, evlenip çocuklarını büyüttükten sonra evde oturmaktansa hayalini kurduğu iş yerini açmaya karar verdiğini belirtti.
Gördük, KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde pasta yapımı ile başladığını, unutturmamak adına Diyarbakır çöreğini üretmeye başladıklarını ifade ederek, günlük yaklaşık 600, bayramlarda ise 2 bine yakın çörek ürettiklerini kaydetti.
"KOSGEB desteği olmasaydı belki bu iş yerini açamazdım. İşletmemizi destekle açtık, çok da güzel ilerledik. Hem kendi ev ekonomime destek sağlıyorum hem de burada çalışan 7 kadın arkadaşım evlerine, eşlerine destek sağlıyor." diyen Gördük, iş yerinin bir bölümünde de içli köfte, mantı, dolma gibi lezzetleri hazırladıklarını, bunun yanı sıra börek, çörek, gözleme, pasta çeşitleri ve yöresel yemekleri müşterilere sunduklarını aktardı.
- "Yeteneğimizi mesleğe dönüştürdük"
İşletmede çalışanlardan Hatice Gökay ise birlikte hem yemek yaptıklarını hem de güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek, "Yeteneğimizi mesleğe dönüştürdük. Gelir elde ediyoruz. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz." dedi.
65 yaşındaki Ayşe Uğraş da yaklaşık 15 ilden sipariş aldıklarını, istenen ürünleri hazırlayıp kargoyla gönderdiklerini söyledi.
Müşterilerden Feride Çetin, çalışan bir anne olduğunu, bu nedenle yemek yapmak için çok zaman bulamadığını, haftanın belirli günlerinde bu işletmeden alışveriş yaptığını anlattı.
Çetin, "Burayı ev yemekleri lezzetli olduğu için tercih ediyorum. Eve giderken çocuklarıma yemek ve çörek gibi ürünler alıyorum. Fiyatları da uygun. Ev ürünü standartlarında ve temiz olması benim için önemli." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.