Hatay'da gönüllü hayvanseverler enkazdan can dostları kurtarıyor
"Asrın felaketi"nden etkilenen Hatay'da, evlerin enkazından çıkamayan sahipli ya da sahipsiz hayvanlar bir grup hayvanseverin yürüttüğü gönüllü çalışmalarla kurtarılıyor.
6 Şubat'taki depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Hatay'da, depremlerden sokakta yaşayan ve evcil hayvanlar da etkilendi. Yıkılan ve ağır hasar alan binalarda mahsur kalan ya da enkaza girerek yuvalanan sahipsiz hayvanlar, bölgede gönüllü olarak görev yapan hayvanseverlerin çalışmasıyla güvenli alanlara çıkarılıyor.
Kurulan kapanlarla yakalanan hayvanların sahibi belirlenirse ilgili kişilere teslim ediliyor.
Gönüllü olarak çalışmalarda yer alan hayvansever Ümit Batı Gider, depremin dördüncü gününden itibaren hayvanlara yardımcı olmak için bölgede olduğunu söyledi.
Gider, 15 gün kalma niyetiyle geldiği Hatay'dan ayrılamadığını belirterek, burada yaklaşık 10 kişilik gönüllü bir ekiple çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.
Arsuz ilçesindeki bir evde kaldıklarını ve burada aynı zamanda tedaviye ihtiyacı olan 50'ye yakın hayvanı barındırdıklarını dile getiren Gider, sahipli ve sahipsiz ayrımı yapmadan ihtiyaç duyan tüm hayvanlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.
- "Yüzlerce hayvanı enkazdan kurtardık"
Hemen her gün enkazda çalıştıklarını dile getiren Gider, yüzlerce hayvanı enkazdan kurtardıklarını anlattı.
Gider, "Evlerde kapalı kalmış hayvanlar çok vardı. İlk dönemlerde onları kurtarmaya çalıştık. Hala da kayıp hayvanlar var. Daha çok ihbarlı hayvanlara gidiyoruz ki depremzede ailelerimiz mutlu olsun. Onların gönüllerine birazcık su serpmek bizi mutlu ediyor." dedi.
Özellikle bahar aylarının gelmesiyle yavrulu hayvanların olduğunu ve bunların birçoğunun enkazda doğum yaptığını vurgulayan Gider, yavruları dolayısıyla alamadıkları hayvanlara mama ve su desteği sağladıklarını anlattı.
Gider, bazı yaralı hayvanları da Ankara ve İstanbul'a naklettiklerini belirterek "Bina hala ayaktaysa, hemen yıkılacak gibi değilse oradaki güvenlik güçlerinden de destek alarak üst katlara çıkıp kapalı kalmış hayvanları kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.
Gönüllü Özlem Gürel de iki aydır bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.
Ekip olarak enkaza girmekten korkmadıklarını vurgulayan Gürel, "Sadece binalardan hayvan kurtarmıyoruz. Temizlikten, nakline, yuvalandırmadan altlarının temizliğine kadar akla gelecek her şeyi yapıyoruz. Daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. İmkanı olan hayvanseverleri bu çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.