Haramın zararları nelerdir?
Haram, yapılması dinî bakımdan yasaklanan herhangi bir şeydir. İçki içmek, kumar oynamak, zina yapmak, başkasının malını haksız yere yemek gibi. Haramı işlemeyenler sevap, işleyenler de günah kazanırlar. Bu günah ve sevap kazanımları ahiret hayatımızı etkiler. Peki haram işlerde bulunmak sadece ahiret hayatımız mı etkiler? Haramın zararları nelerdir? işte haramın zararları...
Bilimsel deneyler sonucunda varılan bir analizde, İslam’da haram olan içkinin insan DNA’sını nasıl bozduğu ve hasar verdiği sonucuna varılmıştır. İşte haramın insan DNA’sında bıraktığı hasarlar…
Ayet-i kerimede şöyle buyuruyor:
“Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Maide Suresi, 90. ayet)
ABD’deki Rutgers Üniversitesi’nde yapılan araştırmada alkol almanın, özellikle vücudun biyolojik saatini (PER2) ve stresle başa çıkmayı (POMC) kontrol eden genlere zarar verdiği ortaya çıktı.
Sonuçları “Alkolizm: Klinik ve Deneysel Araştırma” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre bu hasar daha da alkol almaya neden oluyor.
Araştırmacılar alkol tüketen kişilerin bu iki genlerinde yaşanan değişikliği gözlemledi ve her iki genin de metilasyon olarak adlandırılan vücutta oluşan bir biyoloijik süreç sırasında bozulduğunu ortaya çıkardı.
Alkol tüketenlerin genlerinin yeni protein üretiminin de yavaşladığı ortaya çıktı.
Araştırmayı yürüten bilim insanları, bulguların alkolün bağımlılık yaratma tehlikesinin neden çok yüksek olduğunu anlamaya yardımcı olduğunu söylüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.