Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Haliç Metro Geçiş Köprüsü açıldı

Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, İstanbul Metrosu'nu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olmasını sağlıyor.
Haliç Metro Geçiş Köprüsü açıldı
15 Şubat 2014 20:25:00
Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, İstanbul Metrosu'nu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olmasını sağlıyor.

Marmaray ile metroyu birbirine bağlayan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün açılışı nedeniyle Yenikapı istasyonunda bir tören gerçekleştirildi. Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışa Üsküdar istasyonundan Marmaray'a binerek gitti.

180 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Açılış sonrası ilk sürüşü Başbakan Erdoğan yaptı. 180 milyon liraya mal olan köprüden günde 1 milyon kişi geçecek.

İSTANBULLUNUN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK

Köprü üzerindeki Haliç istasyonu, 8 vagonlu işleyişe uygun olarak yapıldı. Günde bir milyon yolcu taşıyacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü sayesinde Hacıosman'dan metroya binen yolcular, kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Yolcular, Marmaray bağlantısıyla Kadıköy Ayrılıkçeşme'ye, buradan da metroya aktarma yaparak Kartal'a ulaşabilecekler. Yenikapı-Aksaray bölümlerinin de hizmete girmesiyle Yenikapı'dan Kadıköy-Kartal yönüne kesintsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Aksaray- Yenikapı Metro bağlantısı bitirildiğindeYenikapı'dan, Otogar'a yolculuk 14.5 dakikaya, Atatürk Havalimanı'na 36 dakikaya, Olimpiyat Stadı'na ise 39 dakikaya düşecek.

SEYİR TERASI ÜCRETSİZ

Seyir terasının da olduğu köprüden yaya geçişleri ücretsiz olacak. İstanbul'un trafik sorununun çözümüne önemli katkı sağlaması beklenen köprüden günde 1 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.