Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hakan Fidan'dan İsveç'e net NATO mesajı!

Hakan Fidan İsveç'in güvenlik sisteminin yetersiz olduğunu, NATO'ya girmesi durumda daha büyük sorunlara yol açacağını dile getirdi.
Hakan Fidan'dan İsveç'e net NATO mesajı!
04 Temmuz 2023 12:52:33
Hakan Fidan İsveç'in güvenlik sisteminin yetersiz olduğunu, NATO'ya girmesi durumda daha büyük sorunlara yol açacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ayman Safadi basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, ''Tüm uyarılarımıza rağmen İsveç’teki Kur’an-ı Kerim saldırısını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz. Karşılaştığımız sınamaların bir çoğu bildiğimiz gibi ortak. O nedenle Ürdün’le düzenli istişarelere önem veriyoruz. Aldığımız bir kararla bakanlıklar arası düzenli istişareleri başlatıyoruz'' açıklamasında bulundu.

İşte Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Filistinliler'e yönelik saldırılar bir an evvel durmalıdır. Sükûnetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

740967image1_064866c4936cdbf1034f0f73e50a4434.jpg

'Güvenlik konusunda çok yetersiz'

Türkiye ile olarak İsveç'teki Kuran yakma hadisesine tepki gösterdik. Bu kamsapda İİT olağanüstü toplandı.

Dünyanın çeşitli çevrelerinden de bu olaya tepkiler geldi. Bu ne ilk ne de son olacak eğer nitelikli tepkiler olmazsa. İsveç'te bu tür olayların polis korumasında olması düşündürücüdür.

İsveç güvenlik sisteminin provokasyonları engellemeye yetmeyen bir yapıda olması ve NATO'ya sorun açması bizi düşündürüyor.

'Başka alternatifler mevcut'

Terörle mücadele konusunda İsveç'in adımlarını uygulamaya koymasını bekliyoruz. Brüksel'de bir toplantı daha olacak. İsveç tarafından terörle mücadele açısından yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz."

İsveç eğer gayretlerine devam ederse başka alternatif de mevcut. Kutsal değerlere hakaret edilmesine izin veren bir atmosfer olması, bunu engelleyecek bir mekanizma oluşturulmaması bizi daha çok düşündürüyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme