Dolar (USD)
32.62
Euro (EUR)
35.37
Gram Altın
2505.65
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hakan Atilla, FETÖ ve ABD''li muhbirin yalanlarına karşı: Ülkesini satmadı

FETÖ ve Reza Zarrab’ın düzmece belgeleriyle ABD’de hapse atılan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, 28 ay hukuksuzluğa karşı verdiği mücadelenin ardından Türkiye’ye geldi. Havalimanında coşkuyla karşılanan Atilla, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlere karşı dik durdu.
Hakan Atilla, FETÖ ve ABD''li muhbirin yalanlarına karşı: Ülkesini satmadı
25 Temmuz 2019 09:35:00
FETÖ ve Reza Zarrab’ın düzmece belgeleriyle ABD’de hapse atılan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, 28 ay hukuksuzluğa karşı verdiği mücadelenin ardından Türkiye’ye geldi. Havalimanında coşkuyla karşılanan Atilla, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlere karşı dik durdu.

Özlem DOĞAN

ABD'deki FETÖ'cülerin hazırladığı iddianame ile hukuksuzca hapsedilen Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ülkeye döndü. FETÖ’nün ve ABD muhbiri Zera Zarrab’ın iddialarına karşı boyun eğmeyen Hakan Atilla, İstanbul Havalimanın’da coşkuyla karşılandı.

Sevinç gözyaşları

New York JFK Havalimanı'ndan havalanan Atilla'nın da içinde bulunduğu THY’nin TK 2 sefer sayılı uçağı, saat 11.30'da İstanbul’a indi. Atilla'yı, eşi Burçin, oğlu Burkan, annesi Ayşe, babası Mehmet Işık Atilla, kardeşi Arzu Eralp ve kayınpederi, kayınvalidesi ile diğer yakınları karşıladı. 28 ay sonra ailesiyle kucaklaşan Atilla, duygusal anlar yaşadı.

Gurur duyuyorum

Atilla’yı karşılayanlar arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ile Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yer aldı. Bugünün çok güzel ve hayırlı bir gün olduğunu belirten Bakan Albayrak, “Allah hayırlı, mübarek eylesin. Hakan kardeşimiz, sağ salim ülkesine geldi, ailesi ile buluştu. Güzel bir tatil yapacak, dinlenecek. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar konuşuruz ama Hakan Atilla kardeşimizin şahsında, ülkemizin ne kadar güzel, güçlü evlatlar yetiştirdiğine, o evlatları yetiştiren ne güzel anne, babaların olduğuna bugün bir kez daha ben şahit oldum. Bu ülkenin bir bireyi olmaktan gurur duydum” dedi.

Erdoğan’dan ‘geçmiş olsun’ telefonu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nda ailesiyle hasret gideren Hakan Atilla’yla telefonda görüştü. Başkan Erdoğan, İstanbul Havalimanı'ndayken görüştüğü Atilla ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Atilla vatansever bir Türk

Hakan Atilla’nın serbest kalıp Türkiye’ye dönmesinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Hukukçular Derneği Genel Başkanvekili Avukat Adem Yıldırım, ABD’nin Reza Zarrab ve Atilla üzerinden Türkiye’yi zor durumda bırakmak istediğini kaydetti. Atilla vatanperver bir Türk vatandaşı olarak çok güzel bir duruş sergilediğini ve Türkiye’yi satmadığını belirten Yıldırım, “Hapsi göze aldı, hukuki ve fiili baskıları görmezden geldi. Böylelikle toplum da FETÖ ve ABD’nin yalanlarının gerçek olmadığını gördü” dedi.

Kumpastan güçlenerek çıktık

Türkiye’nin Hakan Atilla konusunda başından beri dik durduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye’nin Hakan Atilla’yı pazarlık konusu yapmaması da davasında haklılığını göstermiş oldu ve bu hadiseden de güçlenerek çıktı. ABD S-400, F-35’den Hakan Atilla olayına kadar Türkiye’yi öteleyen bir politika izlemeye başladı. Bununla birlikte ABD’de de Türkiye üzerinden bir çıkmaza girmiş durumda. Yaptırım uygulayıp uygulamama konusunda anlaşmazlık yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

FETÖ ve türevlerinin kumpası

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya ise ABD’nin FETÖ ile birlikte algı operasyonu yaptığının altını çizdi. Kaya, “Bu uydurma suç isnatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir bankasının genel müdür yardımcısını gayri hukuki yargılanması başta FETÖ olmak üzere kaynağı belirsiz çevreler tarafından adeta Türkiye’ye meydan okumaydı. Türkiye’ye ciddi yaptırımlar uygulanacağı ve Halkbank hisselerine el konacağı şeklinde algı ürettiler. Hakan Atilla vatanına ve milletine bağlı olarak dik durmuştur. Kendisine yapılan baskılara rağmen 32 aylık mağduriyetten sonra ülkemize alnı ak bir biçimde geri dönmüştür” ifadelerini kullandı.

Hukuksuzluğa boyun eğmedi

Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, kara para aklama suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti. 32 ay ceza alan Atilla 28 ay hapis yattı.

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan Reza Zarrab ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti. Ülkemizi sahte belgelerle ve asılsız iddialarla diz çöktürmek isteyenlerinin oyunun gören Atilla ise, kendisine yakışan bir tavırla Türkiye’ye yönelik atılan iddialara karşı çıkmış ve geri adım atmayarak ülkesini satmadı. Suçsuz olmasına rağmen 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, adaletsizliğe meydan okuyarak, oynanan tiyatroya boyun eğmedi.