Hak ve özgürlüklere evet, cebir ve şiddete hayır
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Lüksemburg Temsilciler Meclisi Başkanı Laurent Mosar'la görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı olaylarını da değerlendirdi.
Türkiye'de 20 yıldan fazla başörtüsüyle ilgili hak talepleri olduğuna dikkat çeken Çicek, şunları kaydetti:
"Onlar da eğitim hakkı talep ediyorlardı. Büyük mitingler yapıldı, İstanbul'da 100 bin insan toplandı, protestolar oldu, insan zincirleri oluşturuldu, imza kampanyaları düzenlendi. Ama bu hak talepleri sırasında tek bir kamu malına zarar verilmedi, bir tek şahsın burnu kanamadı. Kanunsuzluk yapılmadan, cebir ve şiddete başvurulmadan hak talep edildi ve bugün bir ortak anlayışla bu konu kendi yoluna girmiş oldu. Demek ki bir ülkede kırıp dökmeden de yakıp yıkmadan da hak talep ediliyor. Bu iyi örneği de yaşadık, bugünkü sıkıntılı örneği de gördük."
Çiçek, Türkiye'nin bir demokrasi olduğunu aynı zamanda demokratik standartlarını yükseltmek için çaba gösterdiğini belirterek, cebir ve şiddete başvurulmadıkça demokratik taleplerin dile getirilmesini sonuna kadar desteklediklerini fakat kamu malına zarar vererek, kaos çıkarak, yakıp yıkarak taleplerde bulunmanın uluslararası sözleşmeler ve AB değerleriyle de bağdaşmadığını, böylesinin hiçbir ülkede normal kabul edilemeyeceğini dile getirdi.
TBMM Başkanı Çiçek, Taksim Gezi Parkı olaylarında mağazalara, kamu mallarına zarar verildiğini, belediye otobüslerinin yakıldığını ve hayatını kaybedenler olduğunu kaydederek, "Başlangıçtaki durumla bugün gelinen nokta birbirinden farklıdır. Bu ayrımı yaparak olaylara bakmak lazım" ifadesini kullandı.
Cemil Çiçek, bazı milletvekillerinin sosyal medyada tahrik edici yaklaşımlarda bulunmasına ilişkin, "Onu da kamuoyu değerlendirir. Aslında bu konularda en olumlu örnekleri TBMM ve siyaset kurumunun vermesi gerekiyor. Siyaset kurumu bu konularda ne kadar iyi örnekler ve işbirliği ortaya koyarsa o nisbette bu sıkıntıları en az hasarla bertaraf etme imkanı bulunmuş olur. Onun için herkesin sorumluluk duygusu içersinde hareket etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.