Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.92
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hak-iş terörü lanetledi

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ' 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hainlerin Türkiye üzerindeki kirli planları devam ediyor. PKK ve DAEŞ'i kullanan emparyalist güçler Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak adına mücadeleyi elden bırakmıyor' dedi.
Hak-iş  terörü lanetledi
11 Ekim 2016 10:26:00
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ' 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hainlerin Türkiye üzerindeki kirli planları devam ediyor. PKK ve DAEŞ'i kullanan emparyalist güçler Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak adına mücadeleyi elden bırakmıyor' dedi.

EZGİ ÇELİKKKTC

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan HAK-İŞ Konfederasyonu, "Genişletilmiş Başkanlar Kurulu" toplantısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdi. KKTC'nin İskele bölgesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya KKTC Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Hizmet-İş Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Metin Atan ve Hizmet-İş'in şube başkanları ve Türkiye'den çok sayıda basın mensubu katıldı.

"15 Temmuz'u unutturmayacağız"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimine değinerek başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından terör saldırılarının devreye sokulduğunu işaret eden Arslan, hainlerin Türkiye üzerindeki kirli planlarının devam ettiğine dikkat çekti. Hakkari'de yaşanan terör saldırısına değinen Arslan, "Bu topraklarda yaşamanın, bağımsız bir devlet olarak ayakta kalmanın büyük bedelleri var. Bu bedelleri ödüyoruz. Askere gönderdiğimiz çocuklarımız tabutlarla bize geri dönüyor. Acı bir durum ama bu bedelleri ödemezsek, bu topraklarda bağımsız bir devlet olarak yaşama şansımız olmaz. Bu hainlerin planları devam ediyor. PKK ve DAEŞ'i kullanan emparyalist güçler Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için mücadeleyi elden bırakmıyor. Uluslararası toplantılarda birlikte olduğumuz ülkeler, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlerle iş birliği yapıyor" dedi.

"Toplu sözleşme süreci hızlandırılmalı"

15 Temmuz darbe girişiminin, çalışma hayatının tüm gündeminin ötelenmesine neden olduğunu söyleyen Arslan, bunlar arasında ilk sırayı, taşeron işçileri kapsayan toplu sözleşmelerin imzalanmamasının aldığını söyledi. Taşeron işçilerin toplu sözleşmelerin imzalanmasını beklediğini kaydeden Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yasanın verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen bir kamu idaresi var. Gerekçeleri ise son derece basit ve kabul edilebilir değil. Hak-İş'e bağlı sendikalara ait 3 bin 100 toplu sözleşmeden sadece yüzde 25'i imzalandı. Bu da Kamu İşverenleri Sendikası ile bizim anlaşmamızla olmadı. Yüksek Hakem Kurulu'nun devreye girmesiyle gerçekleşti. Yüz binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerinin imzalanmaması çok büyük haksızlık ve adaletsizlik. Taşeron işçilere toplu sözleşme hakkını veren de hükümet ama diğer yandan taşeron işçilerle ilgili yeni düzenleme yapacağı gerekçesiyle toplu sözleşmelerin imzalanmasını geciktiren de hükümet. Toplu sözleşmelerin imzalanması yöndeki çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bu hızla devam ederse ancak gelecek yılın sonuna doğru tamamlanır."

"EN BÜYÜK SORUN BELİRSİZLİKTİR"

Hak-İş'in her zaman Kıbrıs Türkünün haklı davasında destek vermeye devam edeceğini söyleyen Arslan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Adada iki kimliğin varlığı kabul edilmeli. İki kesimli, iki toplumlu, eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde anlaşmayı biz destekliyoruz. Bu anlaşmanın bir an evvel yapılmasını arzu ediyoruz çünkü belirsizlik en büyük sorundur. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz ve onların çocukları bu adada geleceklerini görmeliler. Çözümsüzlük maalesef Türkler için büyük bir sorun ama çözüm diye de bugün geldiğimiz noktayı geriye götürecek bir düzenlemeyi de asla kabul etmiyoruz. Bu anlaşma olmazsa ona göre de bir B planımız olmalı çünkü karşı tarafın ne kadar acımasız ve katı bir tavır sergilediğini herkes biliyor" dedi.