Hak-iş terörü lanetledi
EZGİ ÇELİKKKTC
Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan HAK-İŞ Konfederasyonu, "Genişletilmiş Başkanlar Kurulu" toplantısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdi. KKTC'nin İskele bölgesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya KKTC Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Hizmet-İş Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Metin Atan ve Hizmet-İş'in şube başkanları ve Türkiye'den çok sayıda basın mensubu katıldı.
"15 Temmuz'u unutturmayacağız"
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimine değinerek başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından terör saldırılarının devreye sokulduğunu işaret eden Arslan, hainlerin Türkiye üzerindeki kirli planlarının devam ettiğine dikkat çekti. Hakkari'de yaşanan terör saldırısına değinen Arslan, "Bu topraklarda yaşamanın, bağımsız bir devlet olarak ayakta kalmanın büyük bedelleri var. Bu bedelleri ödüyoruz. Askere gönderdiğimiz çocuklarımız tabutlarla bize geri dönüyor. Acı bir durum ama bu bedelleri ödemezsek, bu topraklarda bağımsız bir devlet olarak yaşama şansımız olmaz. Bu hainlerin planları devam ediyor. PKK ve DAEŞ'i kullanan emparyalist güçler Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için mücadeleyi elden bırakmıyor. Uluslararası toplantılarda birlikte olduğumuz ülkeler, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlerle iş birliği yapıyor" dedi.
"Toplu sözleşme süreci hızlandırılmalı"
15 Temmuz darbe girişiminin, çalışma hayatının tüm gündeminin ötelenmesine neden olduğunu söyleyen Arslan, bunlar arasında ilk sırayı, taşeron işçileri kapsayan toplu sözleşmelerin imzalanmamasının aldığını söyledi. Taşeron işçilerin toplu sözleşmelerin imzalanmasını beklediğini kaydeden Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yasanın verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen bir kamu idaresi var. Gerekçeleri ise son derece basit ve kabul edilebilir değil. Hak-İş'e bağlı sendikalara ait 3 bin 100 toplu sözleşmeden sadece yüzde 25'i imzalandı. Bu da Kamu İşverenleri Sendikası ile bizim anlaşmamızla olmadı. Yüksek Hakem Kurulu'nun devreye girmesiyle gerçekleşti. Yüz binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerinin imzalanmaması çok büyük haksızlık ve adaletsizlik. Taşeron işçilere toplu sözleşme hakkını veren de hükümet ama diğer yandan taşeron işçilerle ilgili yeni düzenleme yapacağı gerekçesiyle toplu sözleşmelerin imzalanmasını geciktiren de hükümet. Toplu sözleşmelerin imzalanması yöndeki çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bu hızla devam ederse ancak gelecek yılın sonuna doğru tamamlanır."
"EN BÜYÜK SORUN BELİRSİZLİKTİR"
Hak-İş'in her zaman Kıbrıs Türkünün haklı davasında destek vermeye devam edeceğini söyleyen Arslan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Adada iki kimliğin varlığı kabul edilmeli. İki kesimli, iki toplumlu, eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde anlaşmayı biz destekliyoruz. Bu anlaşmanın bir an evvel yapılmasını arzu ediyoruz çünkü belirsizlik en büyük sorundur. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz ve onların çocukları bu adada geleceklerini görmeliler. Çözümsüzlük maalesef Türkler için büyük bir sorun ama çözüm diye de bugün geldiğimiz noktayı geriye götürecek bir düzenlemeyi de asla kabul etmiyoruz. Bu anlaşma olmazsa ona göre de bir B planımız olmalı çünkü karşı tarafın ne kadar acımasız ve katı bir tavır sergilediğini herkes biliyor" dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.