Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hainlikle anılacak

CHP'li 15 vekilin İP'e geçmesini Milat'a değerlendiren uzmanlar, "Atlantik ötesinin talimatıyla yapılan bu hareket, hainlikle anılacak bir siyasi mühendislik çalışmasıdır" dediler.
Hainlikle anılacak
24 Nisan 2018 10:20:00
CHP'li 15 vekilin İP'e geçmesini Milat'a değerlendiren uzmanlar, "Atlantik ötesinin talimatıyla yapılan bu hareket, hainlikle anılacak bir siyasi mühendislik çalışmasıdır" dediler.

KORAY TAŞDEMİR

Gezi Kalkışması başta olmak üzere sokak eylemleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeye gücü yetmeyen CHP, seçimin olağan akışı içinde de Erdoğan'ı alaşağı edemeyeceğini bildiği için kirli pazarlıkların aktörü olma yolunu seçti. Cumhur İttifak'ının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmaması adına her türlü oyuna başvurarak bu uğurda pazarlıkta sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Demokrasinin temini adı altında İP'e kendi havuzundan 15 vekil tayin ederek kendi seçmen iradesinin hakkına da tecavüz eden CHP'nin, FETÖ'nün emri ile böyle bir işe giriştiği ifade ediliyor. Yapılan pazarlığın tek hedefinin Erdoğan'ın kazanmaması olduğu açık seçik görülürken bu siyasi mühendislik çabasının vatan hainliği olduğu dile getirildi.

Atlantik ötesinin ortak kripto hareketi

Sosyal medya hesabında, CHP'den İP'e geçen 15 milletvekili için "vatan haini" tanımlamasını kullanan Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, CHP'nin 15'li hareketinin Atlantik ötelerinde masaya yatırılmış ve üzerinde epey mesai harcanmış bir hareket olduğuna dikkat çekerek "Bu bir ortak bir muhalefet hareketi" dedi. Muhalefet derken aslında yanlış bir tanım kullandığımızı dile getiren Başbuğ "Muhalefet olarak bahsettiğimiz şey bildiğimiz emperyalist güç adına hareket eden kripto yapı. Bunların birine sağ birine sol birine muhafazakar siyasi rol verilmiş. Bunlar kendilerine verilen rolü oynarlar. Bu liderlerin peşindeki tabanda arka planı göremediğinden siyaset yaptığını zannederek kripto liderler peşinde sürüklenir giderler" diye konuştu.

Beş benzemez nasıl bir araya geliyor

FETÖ denince akla bütün ülkede terör, ihanet ve küresel aklın geldiğini kaydeden Başbuğ, "Bu ihanetin bu örgütün dişi temsilcisi Akşener sahneye çıkıyor ve CHP, HDP ve Saadet de tam gaz destekliyor. Bunlar içinden CHP 15 vekili kurban edebiliyor. Bu kurbanlarda koşa koşa gidebiliyor. Millet olarak biraz sorgulamamız lazım bunlar kimin vekili diye! İnsan biraz kuşkulanır yoksa bizim vekil diye bildiklerimiz gerçekte cumhuriyetçilerin senatörleri mi diye. Şimdi hep birlikte sorgulayalım nasıl oluyor da bunlar, yani beş benzemezler, 'Kahrolsun emperyalizm' diyen CHP, Tek Yol İslam' diyen Saadet ve Kürdistan diye bölücülüğü savunan HDP ve sözde Türk milliyetçiliğini savunan İP bir araya geliyor? "diye sordu.

15 vekil ihanet türküleriyle anılacak

"Bu dört partide 24 Haziran yaklaştıkça Erdoğan'a karşı insanın aklına durgunluk verecek siyasi ihanetler göreceğiz" diyen Başbuğ, "Muhtemelen Abdullah Gül, İlker Başbuğ ve Akşener üçlüsünden biri bu dört partinin yani ABD'nin adayı olacak. Bana göre Gül çok daha ağır basıyor. Sessizliği ABD'nin talimatıyla yıpratılmaması için. Bir türkümüzdeki 15'liler malum kahramanlık destanıydı. Bu vekillerin yaptıkları ise tam bir ihanet. Gelecekte bu kara işbirlikleri muhakkak tarihin sayfalarında yerini alacak ve ihanet türküleri dillerde dolanacaktır" dedi.

Naylon fatura yolsuzluğundan farkı ne?

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, Meral Akşener'in kendi ifadesiyle "Abidik kubidik işlere girmeyeceğim" sözlerini hatırlatarak "Bunlar yeni bir Ekmeleddin formülü ile karşımıza çıkacaklar diye bekliyorum. Bu 15 vekil İYİ Parti'ye geçti. Bu vekiller, seçim çalışması yapacaklar peki hangi partiyi anlatacaklar? Eğer hazine yardımı alırlarsa bu bir naylon fatura yolsuzluğu değil mi? kitabına uydurmak değil mi? Grup kuran hazine yardımı alır, iyi de grup senin mi? Anayasa'da var diyebilirler ama yolsuzluğu yapanlar da kitabına uyduruyorlar zaten. Yani bunun naylon fatura yolsuzluğundan farkı ne? O zaman 20'şer kişiden üç beş grup daha oluşturalım, DHKPC'ye, ÖDP'ye de yardım yapalım onlar da bu paraları alsınlar. Bunun kabul edilebilir tarafı yok. Zaten yanlış bir şey yaptıkları kendi yüzlerine de yansımış ki kafalarını kaldıramıyorlar, Bu kesinlikle bir FETÖ projesidir" diye konuştu.

Amaç FETÖ'nün tek siyasi çatı altında birleştirilmesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise bu oyunun Atlantik ötesinden gelen bir talimat doğrultusunda yapıldığını belirterek "Bu vesile ile kimlerin FETÖ'nün siyasi ayağı olduğu ortaya çıktı. YSK zaten İP'in seçimlere gireceğine yönelik karar verecekti. Atlantik ötesinden verilen bir talimat doğrultusunda FETÖ'nün bütün siyasi ayaklarının bir araya getirilerek FETÖ'nün bir siyasi çatısı altında birleştirilmesidir. Atlantik ötesi FETÖ'nün kendisi de değildir. FETÖ'nün ipini elinde tutan güçlerdir" dedi.