Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hafta sonu için kar yağışı uyarısı

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ediyor.Bazı bölgelerde hava karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek
Hafta sonu için kar yağışı uyarısı
14 Aralık 2013 01:00:00
Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ediyor.Bazı bölgelerde hava karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizingenelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nınbatısı, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İzmir ve Manisa'nın kuzeyi,Rize, Artvin, Bayburt ve Hatay çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerininaltında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; Ülke genelinde kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette,Güney Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için zirai don uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Karadeniz, Marmara, Ege veAkdeniz kıyı bölgeleri ile iç kesimlerde görülen don olayının, 14 ve 15 Aralık tarihlerinde de devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Don olayının yol açabileceği olumsuzluklara karşı, tarımsal faaliyette bulunan üreticiler başta olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışınedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli vetedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli vetedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI İÇİN BU LİNKİ KULLANABİLİRSİNİZ

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve donolayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, İzmir ve Manisa'nın kuzey kesimlerinin sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın;Güney Ege kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Kıyılarında hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayıbekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğusunun çok bulutlu, Hatay çevrelerinin karla karışık yağmurve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Kıyılarında hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu ilegece saatlerinde Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlıgeçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'de çığ tehlikesine karşı eğimin fazla olduğu yerlerde dikkatli vetedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Çığ tehlikesine karşı eğimin fazla olduğu yerlerde dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.