Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2324.90
BIST 100
9135.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Güzel işler için bu dönem müthiş bir fırsat

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Bu dönem, güzel işlerin yapılabilmesi ve demokrasi için müthiş bir fırsat' dedi.
Güzel işler için bu dönem müthiş bir fırsat
20 May 2013 15:58:00
Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Bu dönem, güzel işlerin yapılabilmesi ve demokrasi için müthiş bir fırsat' dedi.

Hisarcıklıoğlu başkanlığında grup üyeleri Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Lale Mansur, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman, Isparta'da merkeze bağlı İslamköy beldesindeki gül bahçelerini gezdi. Grup üyeleri, bellerine çuval bağlayarak, üreticilerle gül topladı. Grup Başkanı Hisarcıklıoğlu, gül üreticisi Hüseyin Aykut ile gülün toplanmasından işlenmesine kadarki süreçle ilgili bilgi aldı.

Hisarcıklıoğlu, akan durması için Isparta'ya geldiklerini söyledi. Aykut da sürece destek verdiklerini, artık ülkede kan görmek istemediklerini belirtti. Grup üyeleri, daha sonra bir parkta muhtarla kahvaltıda bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, heyet olarak dördüncü ziyaretlerini Isparta'ya gerçekleştirdiklerini söyledi. Isparta'da ilk olarak İslamköy'e geldiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, İslamköy'ün hem Isparta hem de Türkiye için ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ün, Türk siyasetine yön veren bir yer olduğunu vurguladı.

Yeni bir dönem başlatan devletin milletin ne düşündüğünü merak ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bu dönem, güzel işlerin yapılabilmesi ve demokrasi için müthiş bir fırsat. Buraya istişare için geldik. Elde edeceğimiz görüşleri rapor halinde Ankara'ya sunacağız" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, farklı görüşlerin olabileceğini ancak doğru yolu bulmayı amaçladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Biz iki noktada buluşuyoruz. Özellikle ülkemizin ayağına pranga olan terör sorununun bitmesi, akan kanın durması ve demokrasinin kalitesinin arttırılması. Demokrasinin kalitesi en iyi Isparta ve İslamköy'dedir. Bu köyde doğmuş bir çocuk, yani bir köylünün çocuğu cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık yaptı. Bu, cumhuriyetin ve demokrasinin ülkemize kazandırdığı en büyük fazilettir."

Kadir İnanır ise gülün, dünyadaki bütün güzel şeylerin toplamını içeren bir mana taşıdığını, dünyanın her yerinde güller açtıkça insanların da güldüğünü belirterek, gülün en önemli anlamının barış olduğunu söyledi.

Tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz

Hüseyin Yayman da sürecin Türkiye için tarihi bir dönüm olduğunu, süreçle yeni bir sayfa açıldığını dile getirdi. Türkiye'de çözüm süreci denilen bir süreçte halkın görüşlerinin alınmak istendiğini anlatan Yayman, şöyle konuştu:

"Belki de ilk defa Türkiye'de siyaset kurumu, hükümet, devlet, vatandaşa 'Bir konuda ne düşünüyorsunuz' şeklinde doğrudan bir soru soruyor. Daha önce seçimler aracılığıyla kanaatlerinizi söylediniz. Bugün Türkiye'de tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Akan kanın durması, anaların ağlamaması, akan gözyaşlarının dinmesi için yeni bir süreç başladı. En önemlisi sizin söyledikleriniz nedir, Isparta nasıl bakıyor? 'Akan kan dursun, Türkiye'ye barış gelsin' diyor."

Nihal Bengisu Karaca, Türkiye'nin çok uzun yıllar boyunca insanını, enerjisini, gelecek rüyalarını kaybettiğini dile getirerek, "Artık daha fazla teröre, savaşa, şiddete zaman ayıracak, kurban verecek bir lüksümüz yok. Siz de inşallah, düşüncelerinizle barış fikrini derinleştirirsiniz" dedi.

Türkiye'nin gül bahçesi olmasını istiyoruz

Lale Mansur da Türkiye'nin her yerinin Isparta gibi gül bahçesi olmasını istediklerini kaydetti.

Muhsin Kızılkaya, güllerle karşılanmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Gülün adı yok. Güle bir isim bulacaksak, bunun adı barış olsun" dedi.

Öztürk Türkdoğan, yıllardır bu ülkede yaşam ihlallerini incelediklerini, bu nedenle bu sürecin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Aylardır silahlı çatışmalarda kimsenin ölmediğine dikkati çeken Erdoğan, "Bu çok önemli bir şey. Bizler bu süreci yakından izliyoruz. İnanıyoruz ki bu süreç bittiği zaman tamamen çekilmiş olacaklar. Artık bu ülkede eli silahlı kimse olmayacak. O zaman masada sorunlarımızı tartışacağız" diye konuştu.

Kahvaltıya katılan İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf da süreci desteklediklerini söyledi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan