Güney Kore'den, Kuzey'in balistik füze denemeleri sonrası 4 kişi ve 3 kuruluşa yaptırım
Yonhap ajansının bildirdiğine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine devam etmesi üzerine tepkisini ve kınamalarını içeren bir basın açıklaması yaptı.
Bakanlık, bölgede barış ve güvenliği tehdit etmekle suçladığı Kuzey Kore'nin nükleer silah ve finansmanını sağlayan 4 kişi ve 3 kuruluşa yaptırım uygulandığını belirtti.
Yaptırım uygulanan Kuzey Kore Savunma Bakanlığına bağlı "Chilsong" ve "Kore Paekho" şirketlerinin, 1980'den bu yana Orta Doğu ve Afrika'da yürüttüğü sanat ve inşaat faaliyetleriyle Pyongyang yönetimini finanse ettiği biliniyor.
Üst düzey devlet yetkilileri Jong Kyong-Thaek ve Pak Kwang-ho'nun yanı sıra Kongo'da yürüttükleri sanat ve inşaat faaliyetleriyle Kuzey'e gelir sağladığı ifade edilen Hwang Kil-su ve Pak Hwa-song isimli kişiler de yaptırım uygulananlar arasında yer alıyor.
Son yaptırımlar, geçen yıl hükümetin başına geçen Yoon Suk-yeol yönetiminin 10'uncu tek taraflı yaptırımı olarak kaydedildi.
Kuzey Kore Hwasong-18 tipi füze fırlatmıştı
Kuzey Kore, 12 Temmuz’da Hwasong-18 tip "katı yakıtlı kıtalar arası balistik füze" denemesi yaptığını duyurmuştu. "Hwasong-18" tip füzenin irtifa ve uçuş süresinin "rekor" seviyelere ulaştığı belirtilmişti.
Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönünde fırlattığı ve 75 dakika havada kalan balistik füzenin deneme atışını Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da izlediği kaydedilmişti.
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, Kuzey Kore'nin, başkent Pyongyang yakınlarından dün yerel saatle 10.00 sularında Japon Denizi yönüne "uzun menzilli balistik füze" fırlattığını açıklamıştı.
Japonya Savunma Bakanlığı da füzenin kuzeydeki Hokkaido Adası'nın 250 kilometre açıklarına ve Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü bildirmişti.
Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada ise Genel Sekreter Antonio Guterres'in Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini şiddetle kınadığı ifade edilmiş, ülkeye uluslararası yükümlülüklere ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması çağrısı yapılmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.