Bakan Fidan'dan Kur'an'a yönelik saldırın ardından harekete geçti
Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bugün telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
Bu görüşmelerde Bakan Fidan, bugün İsveç'in başkenti Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırılar konusunu ele aldı. Avrupa'da her geçen gün artan İslam karşıtlığı ve İslam dinine yönelik nefret suçlarına karşı İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Ayrıca, Dışişleri Bakanı Fidan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe ile de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya verilecek ortak tepkiyi görüştü.
Hatırlatmak gerekirse, İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, bugün Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Bu olay sonrasında Bağdat yönetimi, İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini talep etti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleşen bu saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemişti. Benzer tepkiler İslam ülkeleri ve Rusya gibi diğer ülkelerden de gelmişti.
Hakan Fidan, 17 Temmuz 1968 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü semtinde doğmuştur. İlk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yapmış ve burada KK Muhabere Okulu ve KK Dil Okulu'nda eğitim almıştır.
Askerlik görevini tamamladıktan sonra, kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmış ve ABD'de Maryland Üniversitesine bağlı University of Maryland University College'dan yönetim ve siyaset bilimi alanında lisans derecesi elde etmiştir. Daha sonra Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak "Dış Politikada İstihbaratın Yeri" konulu teziyle, doktorasını ise 2006 yılında "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı" başlıklı tezle tamamlamıştır.
Akademik çalışmaları sırasında Viyana'da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsü'nde ve Londra'da Verification Technologies Research Center'da çalışmıştır. Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde akademisyen olarak görev yapmıştır.
Erken kariyeri, Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde kıdemli siyasi ve ekonomik danışman olarak çalışmasıyla başlamıştır. Ardından, 2003 yılında Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na (TİKA) başkanı olarak atanmıştır.
Hakan Fidan, 14 Kasım 2007'de başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine getirilmiş, 2008 yılında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanmış ve 8 Mart 2008'de Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliğine seçilmiştir. Ancak Şubat 2011'de bu görevinden istifa etmiştir.
Hakan Fidan, 2010-2023 yılları arasında Türkiye'nin Millî İstihbarat Teşkilatı başkanlığı görevini yürütmüştür. Daha sonra Türkiye Dışişleri Bakanı olarak atanmış ve bu göreviyle İsmet İnönü'nün ardından 101 yıl sonra Dışişleri Bakanlığı koltuğuna geçen ikinci asker kökenli kişi olmuştur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.