Alanya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi'nde, Dim Barajı kıyısındaki Akköprü mevkisinde meydana gelen orman yangını, henüz tespit edilemeyen bir nedenle başladı. Yangın, yakındaki yerleşim yerlerine hızla yayıldı.
İhbar üzerine, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, çevre il ve ilçelerden sevk edilen ekiple bölgeye hızla ulaştı.
Rüzgarın etkisiyle alevler, Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı.
Yangına müdahale etmek için 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda ekip seferber edildi.
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının birkaç farklı noktada etkili olduğunu belirtti.
Ürkmezer, ekiplerin yoğun bir şekilde yangınla mücadele ettiğini ve yangının yerleşim alanlarına yaklaştığını ifade etti. Ayrıca, bölgede bulunan evlerin tedbir amacıyla tahliye edildiğini ve şu ana kadar can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Yangının boyutları hala tespit edilmekte ve çalışmalar devam etmektedir.
Yangın söndürme uçakları
Yangın söndürme uçakları, orman yangınları veya diğer büyük yangın olaylarını söndürmek ve kontrol altına almak için kullanılan özel tasarlanmış uçaklardır. Bu uçaklar, yangınla mücadele ekiplerine hızlı bir şekilde su veya yangın söndürme kimyasalları gibi yangınla mücadele malzemelerini bırakma kapasitesine sahiptirler. İşte yangın söndürme uçaklarının bazı türleri:
Su Bırakan Helikopterler: Bu tür helikopterler, su veya yangın söndürme kimyasallarıyla doldurulmuş özel tanklarla donatılmıştır. Yangın bölgesine yaklaşırken, helikopterler bu malzemeleri yangının üzerine bırakarak yangını söndürmeye veya kontrol altına almaya çalışırlar.
Yangın Söndürme Uçakları (Tanker Uçaklar): Bu uçaklar, genellikle büyük su veya yangın söndürme kimyasalı depolama tanklarına sahiptir. Yangın bölgesinin üzerinde uçarak bu malzemeleri bırakabilirler. Tanker uçakları farklı kapasitelerde olabilirler ve yangının büyüklüğüne göre seçilirler.
Amfibik Uçaklar: Bu tip uçaklar hem su hem de karadan iniş yapabilirler. Bu sayede yangın söndürme uçakları olarak görev yaparken su kaynaklarından su alabilirler. Daha sonra bu suyu yangın bölgesine bırakmak için kullanabilirler.
İHA'lar (İnsansız Hava Araçları): Bazı modern yangınla mücadele ekipleri, yangın söndürme işlemleri için insansız hava araçlarını kullanırlar. İHA'lar yangın alanını gözlemleyebilir ve gerekirse yangın söndürme kimyasalları bırakabilirler.
Bu uçaklar yangın söndürme operasyonlarında kritik bir rol oynarlar ve yangınların hızla kontrol altına alınmasına yardımcı olurlar. Yangınla mücadelede kullanılan uçaklar ve helikopterler, yangının büyüklüğü, coğrafi koşullar ve diğer faktörlere göre seçilir ve koordine edilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.