Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gülen grubu Balkanlarda taarruza geçti!

Gülen grubu Balkanlarda taarruza geçti!
Gülen grubu Balkanlarda taarruza geçti!
11 Nisan 2014 09:41:00
Gülen grubu Balkanlarda taarruza geçti!

Sandık hesabı tutmayan ve Türkiye'de hareket kabiliyeti daralan paralel yapı, ülkeyi hedef alan saldırılarına yurt dışından devam ediyor. Türkiye karşıtı kulis ve lobicilik faaliyetlerine hız veren derin örgüt, özellikle Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinde "ihanet" girişimlerini artırdı. Bulundukları ülkelerin yöneticileriyle bir araya gelebilecekleri tüm etkinliklere katılmaya özen gösteren paralel kadroların, yakaladıkları her fırsatta Türkiye'yi uluslararası platformlarda zora sokacak propaganda çalışması yaptıkları ve bu yönde lobicilik faaliyeti yürüttükleri belirtildi.

DİRENEN İŞADAMLARI KARA LİSTEDE

Pensilvanya'nın talimatları doğrultusunda hareket eden paralel yapının, kulis ve lobicilik faaliyetlerinin daha etkiliolması için Balkanlar'da yatırımları bulunan Türk vatandaşlarına da aynı yönde lobicilik yapmaları konusunda baskı uyguladıkları öğrenildi. Baskılara direnen ve derin örgütün "ihanet" girişimine karşı çıkan iş adamlarının, kara listeye alındığı ifade edildi. Bulundukları ülkelerdeki bazı bürokrat ve yöneticileri maaşa bağlayan paralel yapının, bu bağlantıları kullanarak kendilerine direnen Türk iş adamlarına yönelik yaptırımlar uyguladıkları da vurgulandı.

'İŞ ÇIĞRINDAN ÇIKTI' MESAJI

Paralel yapıya teslim olmadığı için bürokratik engellerle karşılaşan ve işleri bozulan çok sayıda Türk iş adamının, Ankara'ya mektup ve mail göndererek "Türkiye karşıtı propagandada sınır tanımıyorlar. En olmadık iftiralarda bulunuyorlar. İş artık çığırından çıktı. Bizi bunlardan kurtarın" dedikleri kaydedildi.

HÜKÜMET, TEMASLARA BAŞLADI

Resmi temaslar kapsamında Türkiye'den Balkan ülkelerine giden heyetlere de aynı yönde çok sayıda şikayet geldiği öğrenildi. Şikayetleri değerlendiren hükümet, bu yönde sıkıntılar yaşanan ülkelerin yönetimleri ile temasa geçtiği belirtildi.

Akşam

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme