Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2820.57
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gül'den internet için ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet düzenlemesine ilişkin, 'Yasa üzerinde çalışıyoruz, bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz' dedi.
Gül'den internet için ilk açıklama
13 Şubat 2014 21:22:00
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet düzenlemesine ilişkin, 'Yasa üzerinde çalışıyoruz, bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Devlet Başkanı Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında internet düzenlemesiyle ilgili soruya da cevap verdi.

Açıklamaların ardından Gül, Karzai ve Navaz Şerif gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Sizce bu üçlü mekanizmayı ileriye götürmek ve bundan sonra da sürdürmek gerekiyor mu?" sorusu üzerine, Karzai ve Navaz Şerif ile dün akşam ve bu sabah gayrı resmi ve resmi olmak üzere 3-4 toplantı yaptıklarını anımsattı.

Gül, "Bu toplantılar sonuna kadar açık yüreklilik ve sonuna kadar da aklınızdaki konuların açık seçik konuşulduğu bir ortamda oldu. Bunun çok faydalı olduğunu önce şüphesiz ki Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan teyit ettiler. Biz de bundan büyük memnuniyetduyduk. Bizimki sadece kolaylaştırıcı, yardımcı edicidir. Ama biz de kendimizi asya ile bağlantılı hissediyoruz. Dolayısıyla Asya'nın ortasındaki, kalbindeki barış bütün Asya'ya, herkese çok büyük neticeleri olacaktır" diye konuştu.

Kurumlar arasındaki çalışma ikliminin, ortamının ve güveninin sağlanması konusunda bu toplantıların çok verimli olduğuna işaret eden Gül, askeri ve istihbarat brifinglerde somut konuların ele alındığını, bu toplantıların devamından yana olduklarını ve devam edileceğini söyledi.

İNTERNET DÜZENLEMESİ

Gül, İnternet Yasası konusunda değerlendirmesi ve bu yasayla ilgili tavrının ne olacağı şeklindeki bir soru üzerine "Bahsettiğiniz yasa üzerinde çalışıyoruz. Bir iki sıkıntılı konu var. Üstünde çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Gül'ün kısa cevabı üzerine Karzai, "Keşke içişleri ile ilgili meslelerde keşke sizin kadar kısa ve net cevap verebilsem" dedi.

Şerif de "Ben de böyle cevap vermeyi en kısa zamanda deneyeceğim" diye konuştu. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

TÜRK OKULLARI SORUSUNA CEVAP Konuk liderlere ülkelerindeki Türk okulları da soruldu. Hamid Karzai ve Navaz Şerif de kendi ülkelerindeki okullardan memnun olduklarını söylediler.

haber7