Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gözyaşları yerini umut ve güven ortamına bıraktı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Milat'a konuştu. Eker, Çözüm sürecinin bölgede ile birlikte 30 senedir akan gözyaşının yerini umut ve güven ortamına bıraktığını söyledi.
Gözyaşları yerini umut ve güven ortamına bıraktı
22 Eylül 2013 00:00:00
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Milat'a konuştu. Eker, Çözüm sürecinin bölgede ile birlikte 30 senedir akan gözyaşının yerini umut ve güven ortamına bıraktığını söyledi.

ASLAN DEĞİRMENCİ/ DİYARBAKIR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Karpuz Festivaline' katıldı. Festivalin ardından Milat'a önemli açıklamalarda bulunan Eker, çözüm sürecinin bölgede umut ve sevinçle karşılandığını dile getirdi.

Halkın talebi huzur ve kardeşlik

"Bazıları süreçten politik olarak nemalanma, siyasi adımlar atarak bunu farklı bir şekilde yansıtma içinde olabiliyor" diyen Bakan Eker, "Devletin arzusu beklentisi birlik ve beraberliktir. Halkın da beklentisi, talebi, arzusu, huzur ve kardeşliktir. Dolayısıyla biz çözüm sürecine bunun için çok önemsiyoruz. Bölge insanımız büyük umut ve beklenti içerisindedir" diye konuştu.

Beklentiler boşa çıkmayacak

Bölgede uzun yıllardır yaşanan acıların son bulma noktasına geldiğini de sözlerine ekleyen Bakan Eker, "30 senedir millet, gözyaşı dökmekten pınarları kurudu ve insanlar artık yoruldu. Şimdi insanların huzur, güven ve barış istemesi en büyük haklarıdır. Onun için millet çözüm sürecini destekliyor, büyük merakla da bekliyor. Ve inşallah beklentiler boşa çıkmayacaktır" dedi.

İyi niyetli habercilik değil

Bir takım medya organlarının süreçten duydukları rahatsızlığı eleştiren Bakan Eker, sürekli bölgede olay varmış gibi yansıtmanın iyi niyetli habercilik olmadığını söyledi. Bakan Eker, "Söz konusu medya yazarlarını bölgenin, Diyarbakır'ın kültürünü araştırmaya davet ediyorum. Bölgede neler olup bittiğini ve halkın umudunu yerinde gözlemelerini öneriyorum. Yine o yazarların, Diyarbakır'a medeniyet tasavvuru ve tarih kodları konusunda bilgi sahibi olmalarını istiyorum. O zaman düşünceleri de değişecektir. Sürecin ne kadar hayati bir önem sahip olduğunu da anlayacaklardır. Birlikteliğin barışın anlamını tekrar hatırlamak gerekiyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Nehri'nin yanında Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci'nin sorularını yanıtladı. Bakan Eker, "Bu topraklar bereketlidir hepimize yeter" dedi.