Göz kapağı düşüklüğü neden olur?
Sarkık göz kapağı düşüklüğü (ptozis) üst göz kapağın aşağı doğru düşmesine denir. Doktorlar sarkık göz kapağını ameliyatla tedavi edebilirler. Bir göz kapağının sarkmasının nedenleri genetik veya göze zarar vermeyi içerir. Göz kapağı düşüklüğü nedir? Göz kapağı düşüklüğünü arttıran sebepler nedir? Göz kapağı düşüklüğü neden olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?
Göz kapağı düşüklüğü, gözün kapağının gözün alt kapağına doğru düşmesi şeklidir. Bu düşüklük ise gözün herhangi bir yaralanmaya, yaşlanmaya ve ya doğuştan gibi nedenler ile olabilmektedir.
Göz Kapağı Düşüklüğünün Nedenleri
Göz kapağında meydana gelen ödem, enflamasyon, tümöral durumlar, kontakt lens kullanımı, göz kapağının travmatik nedenlerle ya da yaşa bağlı olarak gevşeme durumu gibi pek çok neden olabilir. Bazı nörolojik durumlar arasında ise göz kapağını kaldırma konusunda görevli olan sinirin diyabet ve hipertansiyona bağlı olarak hasar görmesi ya da kafa içindeki dolaşımı sırasında oluşan basılar, sinir-kas kavşağındaki bazı patolojiler ve göz kaslarını da etkileyen birtakım kas hastalıkları olabilir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı
göz kapağı düşüklüğüÖncelikle göz kapağı düşüklüğünün nedeni tespit edilmelidir. Eğer doğru teşhis yapılmadan cerrahi bir müdahale yapılırsa tedavi edilemez duruma gelebilir.
Göz kapağı düşüklüğü eğer travmaya bağlı olarak gerçekleşmişse 6 ay beklemek gerekecektir.
Göz kapağı düşüklüğü amelyatı ise kapağın yukarı doğru tutan veya kaldırmayı sağlayan kasın çalışmaması sonucu oluşan bir işlemdir. Ameliyat süreci ve derecesi ise göz kapağının çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Çocuklarda görülen göz kapağı düşüklüğü ise ameliyatla olumlu sonuçlar ortaya koymuş durumdadır.
Ptosis ve Göz Kapağı Düşüklüğü Arasındaki Bağlantı
Bazı insanların gözleri uykulu ve ya gereğinden fazlaca kısık olduğu izlenir insanlar bunun farkında değildir ancak bu bir rahatsızlıktır. Ptosis denilen dokunun az çalışması ve ya hiç çalışmamasından kaynaklanan bir durumdur. Göz kapağı düşüklüğü bazı durumlarda ilerlemesi sebebiyle görmemizi engellen bir rahatsızlığa kadar neden olmaktadır. Göz kapaklarının yukarı doğru kalkmasını sağlayan dokunun bozulması ile oluşan bir problemdir. Gözlerde meydana gelen sinir hasarı da göz kapağı düşüklüğünü meydana getirmektedir. Bu sinir hasarına ise Horner Sendromu denilmektedir.
Göz Kapağı Düşüklüğünü Arttıran Sebepler
Diyabet,
Ağır kas zaafı,
Sinir kas sistemine ait hastalıklar gözdeki kapağın riskini artıran nedenler arasında yer almaktadır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.