Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2429.74
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Göz hayattır!

Direksiyon hakimiyetim çok iyi, ani durumlarda hızlı reaksiyon gösteririm, trafik kurallarına ve hız limitine uyarım desenizde, göz sağlığınız iyi değilse aracınızla güvenli ve rahat bir yolculuk etmiyorsunuz. Özellikle güneş ve araba farları gibi görüş zorluğuna neden olan çevresel faktörlere çözüm bulan Seiko, yol durumuna uyum sağlayan özel gözlük camları geliştirdi.
Göz hayattır!
11 Şubat 2019 14:45:00
Direksiyon hakimiyetim çok iyi, ani durumlarda hızlı reaksiyon gösteririm, trafik kurallarına ve hız limitine uyarım desenizde, göz sağlığınız iyi değilse aracınızla güvenli ve rahat bir yolculuk etmiyorsunuz. Özellikle güneş ve araba farları gibi görüş zorluğuna neden olan çevresel faktörlere çözüm bulan Seiko, yol durumuna uyum sağlayan özel gözlük camları geliştirdi.

FIRAT İPEK

Araba kullanırken duyuların sağlıklı olarak çalışması gerekiyor ve bunlardan en önemlisi göz. Sürücülerin farkında bile olmadığı göz bozuklukları kazalara sebebiyet verebiliyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, katarakt ışık halelerine sebep olarak, bulanık görmeye neden olduğunu belirtti.

Hayati tehlikesi var

“Şeker hastalığına ve diğer retina bozukluklarına bağlı sebepler de gözleri rahatsız ederek sürüşe etki edebilir” diyen Özgür Gözpınar, “Göz kuruluğu olan ve yakın zamanda lazer ameliyatı geçirmiş kişilerin gözleri bulanıklığa daha meyilli oluyor. Gözlerinden operasyon geçiren kişiler, araba sürmek için doktorundan gerekli izinleri almalıdır” dedi. Gözpınar, uykusuzluk ve yorgunluğun da gözlerde karıncalanma ve kapanmaya sebep olarak, hayati tehlikeye yol açabilir. Kişilerin kendilerini fiziki olarak yeterli hissetmediği sürece araç kullanmamalı” diye konuştu.

Trafikte bazı dış faktörler de sürücülerin dikkatini dağıtarak, sürüş zorluğuna ve kazalara neden olabiliyor; karanlıkta yaklaşan araba farları, yağışlı havalarda kayganlaşan zemin, camların buğulanması, sokak lambaları ve güneş ışınları. Bu durumlar, sürüş kalitesine etki ederek, güvenliğini tehlikeye atabiliyor.

Net bir görüş deneyimi

Seiko SRC (SuperResistantCoat), yüksek kaliteli kaplama hidrofobik özelliği ile 112° açıyla su damlacıklarının hızlı ve kolay akmasını sağlarken, kir ve parmak izi kalıntılarını ortadan kaldırıyor. SRC kaplama, sürücülerin gözlerini sadece doğrudan gelen UV’ye karşı korumakla kalmıyor, yansıyan UV’nin merceğin arka yüzüne geçmesini de önlüyor. Rahatsız edici yansımaları azaltarak, düşük aydınlatma şartlarında net bir görüş deneyimi yaşatıyor.

Dikkat dağıtan faktörleri en aza indiriyor

Seiko RCC (RoadClearCoat) kaplamalı camlar kamaşma ve alacakaranlıkta araç kullanmaktan kaynaklı göz yorgunluğu ve göz yanması sorunlarına çözüm sağlıyor. Özellikle soğuk havalarda cama çarpan hava moleküllerinin buğulanması, karanlıkta yaklaşan araba farları, yağışlı havada kayganlaşan zemin yansımaları, sokak lambaları ve güneşten yansıyan ışınlar gibi sürücülerin dikkatini dağıtıp görüş zorluğuna neden olan çevresel faktörleri en aza indiriyor.

Volkwagen T-Roc 10 yılın habercisi

Son teknoloji sürüş asistan sistemleri, fonksiyonel özellikleri ve renginden, donanımına kadar geniş kişiselleştirme olanakları ile T-Roc, Volkswagen’in gelecek 10 yıldaki mobilite öngörüsünü de gözler önüne seriyor.

Volkswagen, T-Roc ile kompakt SUV segmentine yeni bir dinamizm katıyor. Bu zamana kadar otomotivde birbirlerine tezat oluşturduğu düşünülen performans ve konfor, duygusallık ve fonksiyonellik, şehir içi kullanım ve çok yönlü kullanım gibi kavramları uyumlu bir şekilde bir araya getiren T-Roc, Volkswagen’in SUV segmentindeki yeni tasarım ve teknoloji DNA’sını da gözler önüne seriyor.

1.5 TSI, 150 PS ACT motor

Volkswagen SUV ailesinin yeni üyesi T-Roc, Türkiye’de 1.5 TSI 150 PS ACT motor 7 ileri DSG şanzımanla birlikte sunuluyor. 250 Nm tork gücüne sahip olan T-Roc modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi 8,4 saniye olup maksimum hız değeri 205 km/s‘ye ulaşıyor. T-Roc Türkiye’de Highline donanım seviyesiyle satışa sunulacak.

Mercedes’ten 4 yıl garanti

Mercedes-Benz Türk’te 1 Ocak 2019 ve sonrasında Türkiye’de satılan tüm otomobiller, kilometre sınırı olmaksızın 4 yıllık garanti ile sunulmaya başlandı. Premium segmentte bir ilk olan bu garanti uygulaması kapsamında; ilk 2 yıl boyunca binek otomobillerin bakımları Mercedes-Benz yetkili servislerinde yaptırılması halinde, 4’üncü yılın sonuna kadar geçerli garanti kapsamı ücretsiz olarak sunuluyor.

Bu hizmet ile Mercedes-Benz marka otomobillerde oluşabilecek, garanti belgesinde ve “Kapsam Dışı Durumlar” haricinde, malzeme ve montaj kaynaklı tüm arızaların onarım bedeli Mercedes-Benz tarafından karşılanıyor.

Tofaş’ın ülke ekonomisine katkıları bitmez

Türkiye’nin 4’üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş, 2018 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Tofaş, 2018’de iç pazarda yüzde 94’lük pay ile yerli üretimde satışta liderliğini sürdürdü. 2018 yılında dünyanın birçok ülkesine ihraç ettiği 243 bin adet araç ile Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 18’ini gerçekleştiren Tofaş, 3 milyar dolarlık ihracat geliri elde etti ve 1,28 milyar dolarlık dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisine katkısını sürdürdü.

İkinci el pazarı büyümeye devam edecek

2018 yılı ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 4 büyüyerek 6.861.466 satış adetine ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, 2019 yılında ikinci el pazarına olan talebin artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.

Renault’un geleceği taçlandırıldı

EZ-GO, EZ-PRO ve EZ-ULTIMO konsept otomobilleri, Renault’nun 2017’de açıklanan geleceğe dönük konsept otomobil planının parçası. Renault EZ konsept otomobilleri üçlüsü, Les Invalides’de gerçekleşen 34. Uluslararası Otomobil Festivali’nde, Grand Prix Yaratıcılık Deneyimi Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödül rekortmeni Hyundai

Son beş yıldır üstüste aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Hyundai, iF Design’dan da yeni bir tasarım ödülü daha aldı. Le Fil Rouge konsepti ve Palisade modeli, araçlar ve taşıtlar kategorisinde birinci oldu. Estetik tasarımı, iri cüssesi ve teknolojik özellikleriyle göz dolduran Hyundai Palisade, öncelikle ABD’de satılacak.

Ford tarihine iz bırakanlara ödül

Türkiye otomotiv sanayinin istihdam lideri Ford Otosan, tarihinde iz bırakan çalışanlarını bu yıl da ödüllendirdi. ‘Altın İz Hizmet Ödülleri’ töreninde konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Her birinizin geleceğe doğru attığımız her adımdaki emeklerinizin farkındayız. Siz değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Scania, pazarın bir numarası

Ağır ticari araç pazarı 2018 yılını 6.145 çekici, 5.609 adet kamyon olmak üzere toplam 11.754 adetlik satışla tamamladı. Pazar yüzde 36,5 daralarak son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, ithal çekici pazarında yüzde 23 pazar payı ile en çok tercih edilen markanın Scania olduğunu söyledi.