Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görüşmeler yapıldı, imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. NATO Havadan Elektronik Taarruz İşbirliği Projesi ise Türkiye ile Polonya tarafından imzalandı.
Görüşmeler yapıldı, imzalar atıldı
10 Temmuz 2016 09:35:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. NATO Havadan Elektronik Taarruz İşbirliği Projesi ise Türkiye ile Polonya tarafından imzalandı.

ALİ ADAKOĞLU/VARŞOVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü. Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında bazı ikili görüşmelerde de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda İngiltere Başbakanı Cameron ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyumu'nda düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme bir saat sürdü.

İşbirliği Projelerine imzalar atıldı

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Polonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyette yer alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, zirve kapsamında çeşitli temaslarda bulundu. NATO Havadan Elektronik Taarruz İşbirliği Projesi, Milli Savunma Bakanı Işık ile Polonya Savunma Bakanı Macierewicz tarafından imzalandı. NATO'nun ihtiyaç duyduğu elektronik taarruz yeteneğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen projeyle Türkiye ve Polonya'nın bu konuda NATO'ya katkı vermesi hedefleniyor. Bu işbirliği, NATO açısından havadan elektronik taarruz konusunda çok uluslu işbirliği için bir başlangıç olma özelliği taşıyor. Söz konusu işbirliğine gelecek günlerde başka ülkelerin de katılması bekleniyor.

Stoltenberg'den Türkiye'ye teşekkür

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'ye, NATO'nun Afganistan'daki birliklerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen zirvenin ikinci gününde Afganistan'a yönelik "Kararlı Destek Operasyonu" toplantısı yapıldı. Toplantıda Afganistan ile ilgili alınan kararlara ilişkin Stoltenberg, "Yaklaşık 12 bin NATO askeri 2017'de de Afganistan'da kalmaya devam edecek ve bunun büyük bir kısmını ABD ve diğer üye ülkelerden askerler oluşturacak." dedi. "Afgan güçlerine 2020 yılına kadar maddi destek sağlamaya devam edeceğiz ve bunun yıllık maliyeti yaklaşık 5 milyar dolar. ABD dışındaki üye ülkeler ise 2020'ye kadar her yıl 1 milyar dolar yardım taahhüdünde bulundu." diyen Stoltenberg, Türkiye, Almanya ve İtalya'ya NATO'nun Afganistan'daki birliğine verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme