Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görmez: İslam adına terör olmaz

Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez, son zamanlarda İslam adına yapılan vahşetleri Hz. İbrahim'in büyük çağrısına ihanet olarak yorumladı.
Görmez: İslam adına terör olmaz
06 Ekim 2013 00:00:00
Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez, son zamanlarda İslam adına yapılan vahşetleri Hz. İbrahim'in büyük çağrısına ihanet olarak yorumladı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Hz İbrahim'in insanlığa mesajı' konulu konferansı verildi. Görmez'in belediye nikah salonunda verdiği konferansa Urfalılar yoğun ilgi gösterdi. Hz. İbrahim'i ayetler ışığında anlatan Görmez, tüm dünyanın şuanda Hz. İbrahim'in çağrısına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanan bazı vahşetlerin Hz İbrahim'in mesajından ne kadar uzak olduğunu vurgulamak isteyen görmez şunları söyledi: "Şuanda o noktada olmadığımızı biliyoruz. Şuanda İbrahim'in bütün insanlığa getirdiği büyük mesajına ihanet eden Müslümanların varlığının farkındayız. Ve son günlerde İslam dünyasında olup bitenlere baktığımızda üzülmemek mümkün değil. Topu topuna 92 Hristiyan'ın olduğu bir yerde 82'sini bir kilise içinde öldürdüler bunun İslam ile bir ilişkisi kurulabilir mi? Mesele Kenya'da bir AWM'ye giriyor. Orada ilan ediyor Müslümanlar çıksın gayri Müslimleri öldürecek, kim veriyor sana bu yetkiyi? Bu uygulamaların hiçbirisinin dini mübini İslamla zerre kadar ilgisi olamaz."

Bu vahşetlerin sadece İslam coğrafyasında yaşanmadığını anımsatan Görmez, Arakan'da katledilen Müslümanlara da dikkat çekti. Arakanda yaşanan vahşetin bölgemizdeki dramın gölgesinde kaldığını aktaran Görmez, "Biz kendi dertlerimizle bölgenin problemleri ile ilgilenmeye devam ederken iki senedir arakanda ve dünyaya bir barış inancı olarak gösterilen Budizm'in nasıl bir terör estirdiğini hepimiz unuttuk." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda bütün insanlığın akli selime yeniden ihtiyacı olduğunun altını çizen Görmez, insanlık Hz. İbrahim'in büyük çağrısına muhtaç olduğunu vurguladı.