Google'da İsrail nedenli işçi kıyımı sürüyor
Protestolar, 2021'de Google, Amazon ve İsrail hükümeti arasında imzalanan 1,2 milyar dolarlık "Project Nimbus" adlı bulut bilişim ve yapay zeka hizmetleri sözleşmesinin ardından başladı. Geçen hafta, Google'ın New York ve California'daki ofislerinde çalışanlar oturma eylemi düzenledi. Bu eylemlere polis müdahalesi ve birçok tutuklama eşlik etti.
20'den fazla çalışanı işten çıkardı
Protestoları düzenleyen No Tech For Apartheid (Irkçılığa Karşı Teknoloji Yok) grubu, geçen hafta 30 işçinin işten çıkarıldığını bildirdi. Ancak bu sayı, son işten çıkarmalarla birlikte 50'ye yükseldi. Salı gecesi gerçekleşen ek işten çıkarmalarla birlikte, No Tech For Apartheid'in sözcüsü Jane Chung, "20'den fazla" çalışanın daha işten çıkarıldığını doğruladı.
No Tech For Apartheid'e göre, Google'ın bu eylemleri, muhalefeti bastırmayı, çalışanları susturmayı ve şirketin gücünü göstermeyi amaçlıyor.
Google ise yaptığı açıklamada, protestolar sırasında bazı çalışanların rahatsız edici davranışlarının tespit edilmesi üzerine işten çıkarmaların gerçekleştiğini belirtti. Şirket, maske takmayı ve yaka kartlarını taşımamayı tercih eden çalışanları tespit ettiğini ancak işten çıkarılanların tam sayısını açıklamadı. Google, No Tech For Apartheid'in iddialarını reddederek, her vakanın detaylı bir şekilde incelendiğini ve işten çıkarılanların şirket içinde yıkıcı faaliyetlere doğrudan dahil olduklarının tespit edildiğini belirtti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.