Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Girişimci kadın çiftçiler ödüllendirildi

Kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi törenine katılan Emine Erdoğan, kadınların evde, işte, tarlada hayatın her alanında var olduklarına ve birikimlerini ortaya koyduklarına dikkat çekti.
Girişimci kadın çiftçiler ödüllendirildi
19 Ekim 2017 11:24:00
Kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi törenine katılan Emine Erdoğan, kadınların evde, işte, tarlada hayatın her alanında var olduklarına ve birikimlerini ortaya koyduklarına dikkat çekti.

Bayram ZİLAN Ankara

Emine Erdoğan, Bilkent Otel'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca gerçekleştirilen "Girişimci Kadın Çiftçiler" ödül törenine katıldı. Emine Erdoğan, "Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınlarımız var. Öyle ki vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. 15 Temmuz'da görmedik mi çelikten güçlü yürekleriyle tanklara karşı nasıl durduklarını, İstiklal Savaşı'nda Anadolu'yu nasıl savunduklarını. Çok şükür ki bu coğrafya, kadını hayatın her alanında baş tacı eden, ona kıymet ve değer veren bir kültürle yoğrulmuştur" dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Girişimcilik dendiğinde akla hep şehir ortamının geldiğini ifade eden Erdoğan, "Oysa girişimcilik, kırsal alanda yaşayan kadınlarımız için de geçerli bir sıfattır. Bu gerçekten hareketle, bakanlığımız son yıllarda kırsal alanda kadının güçlendirilmesi için ulusal eylem planı hazırlamış, girişimciliğin önünü açmıştır. Geniş bir yelpazede kadınlarımız desteklenmektedir. Girişimcilik eğitiminden, proje bazlı çalışmalara, kadınlarımız için yeni imkanlar açılmıştır. Makine-ekipman desteğiyle iş kurmaları sağlanmıştır. Hibe programlarından faydalanmaları için pozitif ayrımcılık yapılmıştır" dedi.

"KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER İŞ, DEĞER KAZANIP BEREKETLENDİR"

Emine Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: Kadın elinin değdiği her iş, değer kazanıp bereketleniyor. Şu bir gerçek ki, kadınlar yaptıkları işe yüreklerini koyuyorlar. Tarım gibi ülkemizin önemli konularından birinde kadın çalışkanlığının ayrıca çok değerli olduğuna inanıyorum. Tarımdaki istihdamın yarıya yakınını kadınlarımız oluşturuyor. Avrupa'nın en büyük tarımsal gücü olmamızda kadınlarımızın büyük emeği var. Fakat bu emeğin yeterince farkedilmediğini görmek, gerçekten üzüntü verici. Tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı, bu anlamda kadınların sürdürülebilir iş imkanlarına kavuşması adına son derece önemli bir adımdır."

"HASADINIZ BOL ÜRÜNÜNÜZ BEREKETLİ OLSUN"

Ödül alan girişimci kadın çiftçileri tebrik eden Erdoğan, "Alın teriniz, el emeğiniz kutsaldır. Geleceğimizin teminatıdır. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz gayretin artarak devam etmesini umuyorum. Devletimiz her zaman yanınızdadır, alınteriniz emanetimizdir. İnanıyorum ki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu destekleri artıracak, çiftçi kadınlarımızın emeğini ekonomiye kazandıracaktır. Güçlenen kadın aileyi, güçlenen aile de, toplumu yüceltecektir. Türkiye'nin aydınlık geleceğine hizmet eden tüm girişimleri tebrik ediyor, bu program özelinde projenin sponsoru Şekerbank'ı kutluyorum. Kadınların güçlendirilmesine hizmet eden bu örnek tavrın, diğer kuruluşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Sözlerime son verirken, tüm çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, Anadolu'nun bereketli topraklarının hepimize şifa getirmesini diliyorum. Eli toprak kokan, çalışkan kadınlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Hasadınız bol, ürününüz bereketli olsun!" şeklinde konuştu.