Giresun gezilecek yerler neresi? Giresun turistik mekanlar
Giresun Yaylaları, muhteşem doğal manzaraları, tertemiz havası ve pek çok özelliği ile gezilecek muhteşem yerlerden biri. Peki Giresun gezilecek yerler neresi? İşte Giresun turistik yerler...
KÜMBET YAYLASI
Giresun il merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve günümüzde turizm merkezi olan Kümbet yaylasının Aymaç Mevkiinde her yıl Temmuz ayının ikinci Pazar günü Kümbet Şenlikleri düzenlenmektedir. Aymaç Mevkii, doğal güzelliklerinin zenginliği yanı sıra çevreye hakim bir tepedir. Bu mevkiinin çevresinde ladin ormanları bulunmaktadır. Kümbet yayla gezisi gidiş İkisu, dönüş Güdül üzerinden yapılırsa, çok güzel manzaralar görülebilir.
BEKTAŞ YAYLASI
Giresun'a 56 kilometre uzaklıkta bulunan Bektaş Yaylası; Melikli Obası Yaylası, Kurttepe Mevkii ve Alçakbel Orman İçi Piknik alanı ile bir bütün oluşturmaktadır. Yaylada piknik alanlarının yanı sıra turistik tesisler de bulunmaktadır. 2. 000 metre yükseklikte bulunan yayla ağaç yetişme sınırı üzerindedir. Yol üzerinde bulunan Despot kayası ve Gelin kayası birer doğa harikasıdır. Bektaş yaylasının 1 kilometre doğusundaki Kurttepe mevkii, kışın kayak yapmaya uygundur. Yaz aylarında burada çim kayağı yapmak mümkündür.
KULAKKAYA YAYLASI
Giresun il merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan, deniz seviyesinden 1.500 metre yükseklikteki Kulakkaya Yaylası günümüzde piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Yaylaya gitmek için Bektaş yaylasına giden dolmuşlar kullanılabilir. Yaylanın yakınında Erizmez Mevkii ile Genlin Kayası bulunmaktadır. 1. 500 metre rakımlı yayla doğal botanik parkı özelliği taşımaktadır. Tamamen bakir durumdadır.
KARAGÖL YAYLALARI Giresun Dereli ilçesinin güneybatısında, Giresun-Ordu-Sivas illerinin birleştiği noktadaki Karagöl Dağları ilin en yüksek dağı olup, deniz seviyesinden 3.107 metre yüksekliğindedir. Dağın üst noktasında bulunan Karagöl krater gölü çevresinde Karagöl yaylaları bulunmaktadır. Bu dağın kuzeybatısında Ordu il sınırına yakın olan bölgede, Karagöl Tepesinin de hemen altında bir buzul gölü olan Aygır Gölü bulunmaktadır. Buradan doğuya doğru ise; dağın en büyük gölü olan Karagöl Gölü, Aksu Köyü'ne inen vadide de Bağırsak Gölü bulunmaktadır. Bunların yanı sıra yörede Camlı Göl, Sağrak Gölü bulunmakta, Bozat taşı, İnboynu, Kanıağıl, Avşar, Yukarı Belen ve Aşağı Belen ovaları da bu alanı tamamlamaktadır.
SİS DAĞI YAYLASI
Giresun il sınırında bulunan, Görele ilçesinin en büyük dağı Aladağ'ın en yüksek yerinde, deniz seviyesinden 2.182 metre yüksekliğindeki Sis (Alimeydan) Dağı yaylası küçük yaylalardan oluşmuştur. Bu Yaylada yağan karlar Temmuz başına kadar erimez ve her Temmuz ayının üçüncü Cumartesi günü burada Sis Dağı Şenlikleri düzenlenmektedir. Sis Dağı ve çevresi 10 hektarlık bir alana yayılmış olup, milli park olarak koruma altına alınmıştır.
KUZALAN ŞELALESİ
Giresun Dereli ilçesine 20, şehir merkezine ise yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan şelale, Giresun u2013 Şebinkarahisar yolu üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelale güzel bir manzara oluşturmakta. Eğer bu doğal güzelliği fotoğraflamak isterseniz, aracınızı otoparka park edip ahşaptan yapılmış patikadan yürüyerek şelalenin önüne kadar gelebilirsiniz. Kuzalan Şelalesi yakınında tarihi bir de değirmen bulunuyor. Kuzalan Tabiat Park'ı içerisinde bulunan şelalenin dışında yol üzerinde birkaç tane daha şelale daha mevcut.
MAVİ GÖL
Kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan, Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mavi Göl, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Tabiat parkı ve Mavi Göl, bin 800 metre devam eden traverten ve şelalesi ile dikkati çekiyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip Mavi Göl'de özellikle belirli aylarda turkuaz rengine bürünen su, ziyaretçileri hayran bırakıyor. Büyüklü küçüklü 3 gölden oluşan, halk arasında 'Sodalı Göl' diye adlandırılan Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengi alıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.