Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.41
BIST 100
8956.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

GİAP 271 yardım tırı gönderdi

​10 ilimizi etkileyen ve 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremin ilk gününden itibaren harekete geçen GİAP, gıdadan giysiye, konteynerden seyyar tuvalete kadar birçok ihtiyacı bölgeye gönderdi.
GİAP 271 yardım tırı gönderdi
14 Şubat 2023 16:24:47
​10 ilimizi etkileyen ve 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremin ilk gününden itibaren harekete geçen GİAP, gıdadan giysiye, konteynerden seyyar tuvalete kadar birçok ihtiyacı bölgeye gönderdi.

10 ilimizi etkileyen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremin ilk gününden itibaren harekete geçen Girişimci İş İnsanları ve Profesyonel Yöneticiler Derneği (GİAP), gıdadan giysiye, konteynerden seyyar tuvalete kadar birçok ihtiyacı bölgeye gönderdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GİAP Başkanı Mustafa Kazım Alpay, “Genel sekreterimiz Av. Zeynep Bozkaya başkanlığında oluşturulan kriz merkezimizde şu ana kadar yiyecek, içeçek, su, temel gıda, ısıtıcı, kışlık giysi gibi maddeleri içeren toplamda 271 insani yardım tırı organize ve koordine edilerek bölgeye gönderdik” dedi.

mustafaalpay-sagda_d5ddc93859c6fbef18003b311a04cd84.jpeg

15 adet seyyar tuvaleti bölgeye göndereceğiz

Alpay, “Acil ihtiyaç dahilinde olan 15 adet çoklu seyyar wc konteynırı da Osmaniye, Islahiye ve diğer bölgelere sevk edilmiştir. Hali hazırda çadır ve seyyar wc teminine devam ediyoruz. Üyelerimize ait iş makineleri ve vinçler ilk günden itibaren afet bölgesinde görev almaya başlamışlardır. Üye kuruluşlarımızın personel ve ekipmanları hala arazi çalışmalarına devam etmektedirler. Ayrıca yönetim kurulu üyelerimizle Osmaniye İlimize ve Gazinatep’in Nurdağı ve Islahi’ye ilçelerine giderek yetkililerle görüştük” diye konuştu.

merveerden_11f927224b053d55541304d9ae4e5c1a.jpeg

Ekonomik, psikolojik ve hukuki desteğe hazırız

“İçinde bulunduğumuz süreç hassas olduğu kadar, bundan sonraki süreç de çok elzemdir” diyen GİAP Başkan Yardımcısı Avukat Merve Erden, “Pek çok sosyal yardım kampanyası başlattık ve siyasi görüş farklılıklarını göz önünde bulundurmaksızın imkanlarımızı seferber ettik. Depremden sağ kurtulan vatandaşlarımızın ekonomik, psikolojik ve hukuki ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz. Enkaz kalktığında ortaya çıkabilecek sorunlar için GİAP ailesi olarak kendimizi hazırlıyoruz. Ülke olarak ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdiğimiz bir dönemden geçiyoruz ve üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme