Gezi Parkı'nda tehlikeli hareketler!
SABRİ GÜLTEKİN
Baharın gelmesi ile birlikte artan hava sıcaklıkları herkesin yüzünü güldürdü. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden İstanbul, bir taraftan hızlı büyümenin sancısını bütün ağırlığıyla yaşarken, diğer taraftan eşsiz güzelliğini korumaya devam ediyor. İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve 2013 yılında Gezi Olayları'yla gündeme gelen Taksim Gezi Parkı'nda, yeşilin tonları göz kamaştırıyor. Parkta gezintiye çıkan yerli, yabancı turistler ve İstanbullular hem baharın hem de rengarenk çiçeklerle bezenen mekanın tadını çıkarıyor.
Kurumuş ağaçlar tehlike saçıyor
Son yıllarda yerli ziyaretçilerle birlikte yabancıların da uğrak yeri olan parkta, çınar, çam, çitlenbik, meşe, ıhlamur, atkestanesi, akçaağaç, gülibrişim, dişbudak, yalancı akasya ve defne ağaçları bu bölgenin ciğerleri olma özelliğini taşıyor. Parkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı tarafına bakan tarafında emniyet şehidi içerisine alınmış iki adet kurumuş ağacın tehlike arz etmesine rağmen neden kesilmediği ziyaretçileri şaşırtıyor. Ziyaretçiler kurumuş ağaçların tehlike arz etmesine rağmen adeta kutsanarak koruma altına alınmasına tepki göstererek, asıl her geçen gün gökdelenlerle bozulan İstanbul'un silüeti için bir şeylerin yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.
"Yasah hemşerim yasak!.."
Diğer taraftan parkın fıskiyeli havuzunu gözüne kestiren bir sokak köpeği, sıcaktan bunalmış vaziyette kendisini havuza bıraktı. Meraklı bakışlar arasında suyunu içip, havuzda yüzmeye başladı. Park görevlisinin köpeğe müdahale etmesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Görevli, "Yasah hemşerim yasak!.." diyerek, havuzdaki köpeği çıkartma eylemine devam etti. Havuza girdiğine pişman olan köpek, pitbulllu gençlerin müdahalesiyle havuzdan çıkartıldı. Serinleme serüvenini yarıda bırakmak zorunda kalan köpek, yeni bir "gezi" krizine sebep olmadan meraklı bakışlar arasında yıldırım hızıyla kaybolup gitti. Mayıs ayında başlayacak Taksim Yayalaştırma Projesi'nin hayata geçirilmesine günler kala böylece ufak bir "hayvansever eylemi" sessiz sedasız savuşturulmuş oldu.
27 Mayıs 2013 gecesi Taksim Gezi Parkı'nda yayalaştırma projesi kapsamında sökülen ağaçların sosyal medya aracılığı ile yayılmasıyla birlikte, "çevreci aktivistler" adeta birer domino taşı etkisiyle Ankara, İzmir, Eskişehir, Mersin ve diğer vilayetleri karıştırmıştı. Masum bir "çevre protestosu" olarak başlayan eylemler, Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul etmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.