Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gerilim artıyor! Açıklamalar peş peşe geldi

ABD başkanı Trump, twitter hesabından Suriye konusuna ilişkin son dakika açıklama yaptı. Rusya ise Suriye'deki krizi tırmandıracak adımlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.
Gerilim artıyor! Açıklamalar peş peşe geldi
12 Nisan 2018 13:28:00
ABD başkanı Trump, twitter hesabından Suriye konusuna ilişkin son dakika açıklama yaptı. Rusya ise Suriye'deki krizi tırmandıracak adımlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Trump: Suriye'ye saldırının ne zaman olacağını asla söylemedim. Saldırı hemen de olabilir asla da olmayabilir.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor" paylaşımının ardından art arda son dakika açıklamalar geldi. Sabah saatlerinde gelen son haber egöre, Rusya Savunma Bakanlığı, Beşar Esad'a bağlı güçlerin Doğu Guta'da tamamen kontrolü sağladığını duyurdu. Şam rejiminin ele geçirdiği yerler arasında, kimyasal saldırının olduğu Duma da var.

Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Suriye'ye saldırı ne zaman olur bunu söylemedim. Belki çok yakın, belki de hiç değil. Benim yönetimim altında bölge DAEŞ'ten kurtarıldı. 'Teşekkürler Amerika' nerede?" dedi.

RUSYA: KRİZİ TURMANDIRACAK ADIMLARDAN KAÇINMALI ABD-Rusya gerilimiyle ilgili Kremlin'den yapılan açıklamada, "Suriye'deki krizi tırmandıracak adımlardan kaçınılmalı" denildi.

ABD DONANMASI AKDENİZ'E SEVK EDİLDİ ABD donanmasının Akdeniz'e sevk ettiği USS Harry Truman ve diğer savaş gemileri, Virginia'daki Norfolk deniz üssünden ayrıldı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın dünyaya servis ettiği fotoğraflarda, binlerce Amerikan askeri aileleriyle vedalaştığı görülüyor.

Muharip gemilerin yanında Alman FGS Hessen fırkateyni de Akdeniz'e doğru ilerleyecek. Güney Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılan Amerikan USS Donald Cook savaş gemisinin fotoğrafları da donanma tarafından paylaşıldı.

ESAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batılı ülkelerin askeri müdahale tehdidi konusunda ilk kez konuştu. Suriye devlet televizyonunun haberine göre Esad, 'Batılı devletlerin herhangi bir saldırısının bölgede daha fazla istikrarsızlık yaratacağını' söyledi.

'KAZANDIĞIMIZ HER ZAFERLE BİRLİKTEu2026'

Esad, Doğu Guta'nın Suriye ordusunun kontrolüne geçmesine atıfla şu ifadeleri kullandı: "Sahada kazandığımız her zaferle birlikte, bazı Batılı devletlerin sesi yükseliyor ve olayların gidişatını değiştirme amaçlı faaliyetleri yoğunlaşıyor. Bu sesler veya herhangi bir müdahale, bölgesel istikrarsızlığı uluslararası barışı ve güvenliği tehdit edecek şekilde artırmaktan başka işe yaramaz.