Dolar (USD)
35.21
Euro (EUR)
36.87
Gram Altın
2978.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Geri dönüşüm depolama tesisinde yangın!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki geri dönüşüm depolama tesisinde çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Geri dönüşüm depolama tesisinde yangın!
29 Temmuz 2023 12:48:56
Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki geri dönüşüm depolama tesisinde çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki geri dönüşüm depolama tesisinde çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Olay yerine hızla ulaşan ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Şu ana kadar yangının sebep ve yayılma alanıyla ilgili detaylı bilgi verilmezken, yetkililer çevredeki riskleri minimize etmek için çaba sarf ediyor. Vatandaşlar, yangının etkisini endişeyle takip ederken, olayla ilgili detaylı inceleme ve raporlama süreci başlatıldı. Yangının nedeninin belirlenmesi ve etkili müdahale sayesinde olası can ve mal kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Gelişmeler üzerinde titizlikle durulmaya devam ediliyor.

denizli1_c6961dc6ef7010e26cb39cddbaba04f2.jpg

1- Bacalar, içlerinin sıvanmaması, yüzeylerinin pürüzlü olması yeterince geniş ve dik temizliklerinin yapılmaması nedeniyle kurumların birikmesine neden olurlar. Biriken bu kurumların tutuşması sonucunda yangınlara sebebiyet verirler. Birinci tipte yapılan bacalar inşa açıdan mahsurlu olup mevzuatlara da aykırıdır. Bu tarz bacalar çekişi azaltır ve bacanın kısa zamanda çok miktarda kurum tutmasına neden olur. Bu kurum kimyasal etkileşimlerle yangına sebebiyet verir. Boru ve bacalar sık sık temizlettirilmelidir.

2- Sigara İzmariti, dikkatsizlik yüzünden çıkan yangınların sebepleri arasında sigara başta gelmektedir. Sigara ateşinin ortalama sıcaklık derecesi 800 °C civarında olduğu söndürülmeden atılan sigaranın yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı maddelere teması neticesinde yangın çıkabilir. Eğer söndürmeden yere atılan bir sigaranın, rüzgâr tesirli sürüklenerek temas ettiği yanıcı maddeyi tutuşturduğu bir gerçektir.

3- Elektrik, elektrik enerjisi normal ve dikkatli kullanıldığında ne kadar yararlı ise yanlış ve dikkatsiz kullanılması halinde de o derece zararlıdır. Elektrik enerjisinden elde edilen ısı, akımı nakleden tesisat ve malzemede olan bozukluklar yangınlara neden olmaktadırlar.

4- Kıvılcım, yanan bir kütleden koparak etrafa sıçrayan küçük parçacıklara kıvılcım denir. Bu parçacıkların yanar veya kor halde bulunması düştüğü yerdeki maddenin cinsine göre yanma olayının meydana gelmesine neden verir.

5- Gazlar (LPG), sıvı petrol gazı da dediğimiz bu gaz petrol yan ürünlerindendir. Ham petrolün damıtılması sırasında elde edilen ürünlerin yanı sıra hidrokarbon sınıfı (etan, metan, propan, bütan, etilen metilen vb. gazlar) gaz maddelerde ortaya çıkmaktadır.

6- Hayvanlar, açık ateş kullanılan yerlerde başı boş bırakılan hayvanlar yangın çıkarabilirler. Kedi ve köpek gibi bilhassa evlerde bulundurulan hayvanların gaz lambası, gaz ocağı, ispirto ocağı ve mangal gibi şeyleri devirmeleri suretiyle yangına sebebiyet vermeleri mümkündür. Bu hayvanların birden ziyade bir evde bulundurulması tehlikeyi daha da çoğaltır.

7- Doğal ısı kaynakları, tabi olarak kendiliğinden ortayı çıkan yangınlardır. Mesela deprem, yıldırım düşmesi, güneş ışınlarından meydana gelen yangınlar gibi.

8- Sürtünme, İki maddenin birbirine sürtünmesiyle açığa çıkan ısı enerjisi yanma hadisesini başlatır.

9- Kasıt/Sabotaj, bilerek ve isteyerek kasten yangın çıkartılmasıdır. Örneğin tarla, ev yeri açmak amacıyla ormanların yakılması bina, işyeri ve tesislerin kundaklanması gibi kasti olaylardan yangın çıkartılabilir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin