Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.41
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sporda şiddete yönelik kanunda yazılı cezalar uygulanmalı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tatil edilmesine dair 'Sporda şiddete yönelik kanundaki cezaların uygulanması gerekiyor. Bu noktada yargıya da büyük görev düşmekte.' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sporda şiddete yönelik kanunda yazılı cezalar uygulanmalı
26 Nisan 2016 13:06:00
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tatil edilmesine dair 'Sporda şiddete yönelik kanundaki cezaların uygulanması gerekiyor. Bu noktada yargıya da büyük görev düşmekte.' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tatil edilmesi ile ilgili olarak, "Özellikle sporda şiddete yönelik kanunda yazılı olan cezaların uygulanması gerekiyor. Bu noktada yargıya da büyük görev düşmektedir." dedi.

Kılıç, TBMM'de basın mensuplarının Trabzon'da ve Ankara'da spor sahalarında yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili sorusu üzerine, "Sporun ruhu, anlamı kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, hoşgörüdür. Karşılıklı mücadelenin içerisinde yenmenin, yenilmenin, berabere kalmanın olduğu sonuçların olabileceği müsabakalardır. Bu her spor dalı için geçerli olan bir unsurdur." ifadesini kullandı.

Bu hafta sonu yaşananladan üzüntü duyduklarını belirten Kılıç, Ankara'daki stadda Amedspor'lu yöneticilerin saldırıya uğraması ve yaralanmasıyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını, Emniyet Müdürlüğünün ve adli makamların soruşturmalarının ise devam ettiğini aktardı.

Bakan Kılıç, "Hiçbir şekilde, hiçbir şiddeti tasvip etmiyoruz. Hele hele bir takımın yöneticilerine yönelik bu anlamdaki, protokol tribününde yaşanan bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Hiç kimsenin de bu noktada farklı düşündüğünü zannetmiyorum. Ama bunun hiçbir şekilde de siyaset anlamında kullanılmaması, bazı siyasiler tarafından farklı yerlere çekilmemesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun bir lig mücadelesinin yaşandığı bir dönemde böyle üzücü bir olayın yaşandığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Bununla alakalı olarak da aynı şekilde yine İçişleri Bakanlığımızla ve Adalet Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde burada da bir soruşturma başlatılmıştır. Bununla alakalı olarak İçişleri Bakanlığımız yine müfettişler görevlendirmiştir. Her açıdan, güvenlik açısından, stada giriş çıkış açısından bu noktada o kişinin, o holiganın stada nasıl girdiğiyle, daha önceden bir sıkıntı olup olmadığıyla alakalı her türlü araştırma yapılacaktır. Biz de yine bu konuyla alakalı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının müfettişlerini görevlendirmiş durumdayız. Yine İçişleri Bakanlığının müfettişleriyle beraber orada incelemelerini yapacaklar."

"Biz sporumuzda şiddeti görmek istemiyoruz"

Kılıç, "Biz sporumuzda şiddeti görmek istemiyoruz. Biz sporumuzda bu tip olayları görmek istemiyoruz. Bu anlamda burada yapacağımız çalışma da bu düşünceler doğrultusunda devam edecektir ve bu tip bir olayın tekrar yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda emniyetimizle ve Adalet Bakanlığımızla yapacağımız çalışmalar var." diye konuştu.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki cezaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu noktada da yargıya büyük görev düştüğünü söyledi.

Bakan Kılıç, "Bunun iyi uygulanmasıyla bu sorunun da önüne geçebileceğimize inanıyorum. Gerçekten iyi bir yol almış, katetmiş durumdayız. Ama bu olay işte bu anlamda iyi yaşananları da gölgelemektedir. Türk sporu, Türk futbolu bunu haketmiyor. Trabzon bunu asla haketmiyor. Dolayısıyla bu konuları gidermek noktasında hep beraber el ele herkese görev düşmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan