Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.95
Gram Altın
2886.63
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gençlik Merkezi Gönüllüleri köy yollarında

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İzmir Karabağlar Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler geçtiğimiz ay meydana gelen büyük yangından etkilenen Kavacık ve Tırazlı Köylerini ziyaret ettiler...
Gençlik Merkezi Gönüllüleri köy yollarında
04 Ekim 2019 17:32:00
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İzmir Karabağlar Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler geçtiğimiz ay meydana gelen büyük yangından etkilenen Kavacık ve Tırazlı Köylerini ziyaret ettiler...

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İzmir Karabağlar Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler geçtiğimiz ay meydana gelen büyük yangından etkilenen Kavacık ve Tırazlı Köylerini ziyaret ettiler. İlk olarak Kavacık Köyü İlkokulunu ziyaret eden genç gönüllü ekibi Karabağlar Gençlik Merkezinde atölye çalışmalarına katılan gençlerin ve annelerinin kendi elleriyle ürettikleri keçeden kalemlikleri kardeşlerine hediye ettiler. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığının “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında ÖSYM sınavlarının çıkışında toplanan kalem setleri de köy okulundaki öğrencilere hediye edildi.

Abi ve ablalarıyla oynadılar

Gönüllü Gençler daha sonra Kavacık Köyü İlkokulu öğrencileri ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Çocukların birlikte takım ruhuyla iş yapabilme becerilerini geliştiren denge oyunu, geleneksel oyunlarımızdan birisi olan mangala oyunu ve sokak oyunları Gençlik Merkezinden gelen abi ve ablalarıyla oynayan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

300 Gençlik merkezi var

Gençlik Merkezleri hakkında bilgi veren Karabağlar Gençlik Merkezi Müdürü Faruk Eşlik; “Gençlik Merkezleri 7-29 yaş aralığındaki tüm gençlerin evi niteliğindedir ve ülke genelinde 300’e yakın Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Bu merkezlerde çeşitli sosyal-kültürel etkinlikler ile beraber gençlere yön verecek çeşitli sportif ve sanatsal atölyeler de bulunmaktadır. Bugün yaptığımız faaliyetler ile de Merkezimizin etkinliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmış oluyoruz.

Gençlerin sosyal bilinci geliştiriliyor

Proje hakkında bilgi veren Gençlik Lideri Serap Karayel şunları söyledi: “Merkezim Her Yerde Projesi” ile Gençlik Merkezlerimize ulaşması zor olan uzak mesafedeki kardeşlerimize Gençlik Merkezimizin imkanlarını sunmuş oluyoruz.”“Genç Dönüşüm Projesi” hakkında bilgi veren Gençlik Lideri Cansu Ergül ise; “Gençlerde sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin arttırılması ve gençlik alanıyla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla ortak proje ve faaliyet gerçekleştirebilme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Karabağlar Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Genç Ofis Gönüllüleri daha sonra köy muhtarlıkları, köy camileri ve kahvehanelerini de ziyaret ederek yaşanan süreç ile ilgili bilgi alışverişinde bulunup köy halkı ve çocuklarının moral değerlerini yükseltmek için çaba gösterdiler. Ziyaret edilen yerlerdeki insanların sıcak yaklaşımları, misafirperverlikleri görülmeye değerdi. Özellikle çocukların mutluluğu, ziyareti gerçekleştiren gönüllü gençleri oldukça memnun etti.