Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2922.41
BIST 100
9891
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gençlik dizileri neden revaçta!

Gençlik dizileri neden revaçta!
27 Haziran 2015 12:19:00

ŞADAN KABA

[email protected]

TV kanalları yaz ekranı için yeni dizi projelerini bir bir ekrana sürmeye başladılar. Son dönemde revaçta olan projeler, gençlik dizileri. Hani genç bir erkek ile genç bir kız arasında bol tesadüflerin yaşandığı, başlangıçta birbirlerine trip atan, "gıcık" olan kızla erkeğin sonrasında aralarında başlayan sözüm ona tutku dolu aşk dizileri...

Daha önce de benzerleri vardı ama bu moda daha çok Fox TV'nin dizisi Kiraz Mevsimi ile yeni bir ivme kazandı. Bu tür dizilerin belki de en önemli iki özelliği iyi reyting yapmaları ve dizi sektörüne yeni starlar(!)kazandırmaları.

Oyuncuların sınırlı sayıdaki fanlarından başka bu dizileri önümüzdeki yıllarda kimse hatırlamayacak. Çünkü bu türden dizilerde hatırlanacak, konu edilecek ne bir hikaye ne de bir rol var gerçekten.

HAYATIN TADINI ÇIKAR!

Gençlik dizilerinden,"Yaşa, gününü gün et, hayatın tadını çıkar!" dışında bir anlam çıkarmak mümkün değil zaten.

İşte sabun köpüğü dizilerden biri geçtiğimiz günlerde Star TV'de başladı. Adı Çilek Kokusu... Hikaye yine çok bilindik. Dizi; çok zengin ve yakışıklı gencimiz Burak (Yusuf Çim) ve güzel ama fakir kızımız Aslı (Demet Özdemir) arasında geçen bir aşk hikayesini konu ediniyor.

TESADÜF BU YA!

Gençlik dizilerinin olmazsa olmazı, nedendir bilinmez genellikle tesadüflerdir... Hep olmadık yerlerde ve olmadık bir biçimde karşılaşmalar görürsünüz. "Kaderin cilvesine bak" dedirtecek cinsten art arda büyük tesadüfler yaşanmaktadır bu dizilerde. Doğrusu senaristler, Türk izleyicisinin tesadüflere yönelik müthiş bir zaafı olduğunu mu keşfettiler bilinmez. Aslında buna "yapımcılar izleyicinin bol oynaşmalı, tesadüflü, tripli, birbirinden genç, güzel kız ve yakışıklı erkeklerin olduğu dizilerin iyi reyting getirdiğini keşfetmiş olmalılar" demek de mümkün.

ÇİLEK KOKUSU'NDAKİ TESADÜF ZEHİRLENMESİ

Çilek Kokusu'nda da diğer gençlik dizilerinde olduğu gibi tesadüfler bir silsile şeklinde cereyan ediyor. Dizide adeta bir "tesadüf zehirlenmesi" yaşıyoruz. Aslı ve Burak'ın ilginç bir biçimde küçük bir kaza sonucu karşı karşıya gelmesinden sonra senaryo gereği havaalanında, uçakta hem de yan yana koltuklarda, takside, otelde karşılaşmalarındaki tesadüfler bunlarla da sınırlı kalmıyor. İşe bakın ki Aslı kızımızın annesi de "tesadüfen" Burak'ın zengin ailesinin evinde çalışmıyor mu!

Dizide fakir ve zengin yaşamlar iç içe ama her genç kız; zengin ya da fakir olsun mini etekle ortalıkta arzı endam ediyor. Diziyi izleyen herkesin, "mini etek; toplumumuzun milli kıyafeti olmuş" duygusuna kapılma ihtimalinden bile sözedebiliriz.

Çilek Kokusu,yakaladığı izlenme oranlarıyla yeni yayın döneminde de devam edebilir, kanalına ve yapım şirketine iyi paralar kazandırabilir. Ama bu durum gençlik dizilerinin ya da özelde Çilek Kokusu'nun sabun köpüğü özelliği taşıdığı gerçeğini değiştirmiyor.

DÜNYAYI VE TOPLUMU DİZİLERDEN OKUYANLAR

Milyonlarca TV izleyicisi TV kanallarındaki diziler üzerinden dünyayı ve toplumumuzu okumayı adet haline getirdiği için onların hem dünyayı hem de yaşadığımız toplumun gerçeklerini gözardı edebileceklerini öngörmek hiç de zor değil.

Adı Kiraz Mevsimi, Kiralık Aşk ya da Çilek Kokusu olsa da gençlik dizilerinin bu anlamda birbirlerinden farkı yok. Final yapmalarından sonra hatırlanmaya değer bir hikaye, bir rol ya da oyunculuk bahsine konu olmayacakları da gün gibi ortada.

Son Dakika Haberleri Haber Magazin Haberleri