Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan seçim hamlesi
Siyaset arenasında iki seçim arası hareketli günler yaşanıyor.
Seçim hezimetinin ardından muhalefette yol haritaları çiziliyor.
Akşener seçime tek parti gireceğini duyurmuştu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. seçim yenilgisine tepki gösteren 6'lı masadaki parti liderleri, yerel seçimler için harekete geçti.
İlk olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçime tek parti olarak gireceklerini açıkladı.
Ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çalışmalarına başladı.
Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan seçim hamlesi
Bir atak da TBMM de 6. grubu kuran Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.
Konuya ilişkin açıklamayı, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ yaptı.
Cumhuriyet TV'ye katılan Özdağ, burada yerel seçimlerde yapacakları iş birliğini açıkladı.
Seçime beraber girecekler
Özdağ, seçime Saadet Partisi ile birlikte gireceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
Biz Saadet Partisi ile beraber parlamentoda bir grup kurduk. Biz burada Meclis iç tüzüğünün bize vermiş olduğu tüm hakları elde etmek ve bu haklarla birlikte milletimizin problemlerine çözüm önerilerimizi sunmak istiyorduk başardık.
Saadet Partisi ile grup kurarken aynı zamanda ilkesel olarak da anlaştık. Türkiye'de birlikte seçime gireceğiz. Daha sonra bunu genişlettik. Beraberce Saadet Partisi'nin güçlü olduğu yerlerde Saadet Partisi listeleriyle; Gelecek Partisi'nin güçlü olduğu yerlerde Gelecek Partisi listeleriyle seçime gireceğiz.
Birbirlerine rakip aday çıkarmayacaklar
Yani Saadet Partisi'nin aday gösterdiği yerde biz göstermeyiz, bizim gösterdiğimiz yerde de onlar göstermeyecek. Böylece beraberce yerel yönetimler seçimine hazırlanmış olacağız.
Komisyonlar kuruldu, yaklaşık 150’ye yakın ilçe, il, büyükşehir, belde belirlendi.
Yerel seçim kaç yılda bir yapılır?
Yerel yönetimlerin kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiplerdir. Yerel demokrasinin gelişmesinde yerel yönetimlerin seçilmeleri büyük önem arz etmektedir. Türkiye’de Anayasa'nın 67. maddesi yerel yönetimlerinin karar organlarının seçimle işbaşına geldiklerini belirtmektedir, 127. maddenin ilk fıkrası ise seçimlerin ve halk oylamalarının serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy açık sayım ve döküm esaslarına göre yargı gözetim ve denetimi altında yapılması gereğini öngörmektedir. 5 yılda bir yapılmaktadır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.