Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2494.89
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Geleceğin mesleklerine hazırlanıyorlar

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, sağladığı eğitim ve imkanlarla gençleri dijital çağa hazırlıyor.
Geleceğin mesleklerine hazırlanıyorlar
01 Temmuz 2021 17:07:09
Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, sağladığı eğitim ve imkanlarla gençleri dijital çağa hazırlıyor.

21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. İstanbul / Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde, “Fen ve Teknoloji” programı uygulanmaktadır. "Gelecek Teknolojide, Teknoloji Geleceğin Okulunda" şiarıyla açılan okulda yeni nesil teknoloji dersleri çağın gereklerine uygun olarak verilmektedir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulda hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olan öğrenciler ağırlıklı olarak İngilizce ve teknoloji dersleri görmektedir. Yeni dönemde LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile 60 erkek öğrenci kontenjanı olan okul, öğrencilerine pek çok imkân sağlıyor.

Üç Dilde İletişim Becerisiyle Dünyaya Açılıyor

Hazırlık sınıfında öğrenciler İngilizceyi dilin dört temel becerisine göre Türk ve ana dili İngilizce olan(native) öğretmenler eşliğinde "aracı dil-siz" eğitim yaklaşımıyla uluslararası düzeyde öğrenme imkanına sahip olacaklar. İngilizce ile beraber Arapça ve isteğe bağlı olarak Çince ya da Japonca dillerinden birini öğrenme imkânı sunan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde dilin daha iyi öğretilebilmesi adına yurt içi ve yurt dışı dil kampları ve "Tutorial" sistemle birebir eğitim uygulaması yapılıyor.

Yaz Dil Okulu

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Hazırlık sınıfını tamamlamış öğrencileri için özellikle İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek adına, pansiyonlu bir okul olmasının avantajını da kullanarak 5 hafta ve haftanın 7 günü sürecek yaz programında, dil mentörleriyle İngilizce konuşma imkanıyla İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek tanımaları sağlanacaktır. Böylece öğrencilerin sosyal gelişimlerine de katkıda bulunulmuş olunacaktır. Okul içerisinde İngilizce dilinde haftalık yapılacak olan münazara, film izleme etkinlikleriyle hedef dilin kullanılması sağlanacaktır. Ayrıca bilim merkezlerine ve müzelere geziler düzenlenecek, program sosyal ve sportif faaliyetlerle desteklenecektir. Yaz dil kampı boyunca yetkin İngilizce öğretmenleriyle öğrenciler 1 kur ilerleme imkanı bulacaklardır. Bununla birlikte robotik kodlama, temel sanat eğitimi ve grafik tasarım eğitimleri de verilecektir. Bu yaz kaz kampında eğlenerek öğrenme amaçlanmaktadır.

Bilim ve Teknolojide Öncü Nesiller

Hazırlık sınıfından itibaren başlayacak olan teknoloji eğitiminde tasarım ve üretim, ileri robotik, nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, yapay zeka, havacılık ve uzay teknolojileri gibi dersler bulunmaktadır. Teknoloji eğitim temelli, proje tabanlı öğrenmeye ve bilim mentörleri eşliğinde takım çalışmalarına dayanan müfredatıyla Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi alanında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Programın sonunda öğrencilerin kendi projesini yapabilir düzeye gelmesi hedefleniyor. Ayrıca STEM eğitim modeli hayata geçirilecek olup öğrenciler üst düzey laboratuvar deneyimi gerçekleştirebilecek. Fen ve teknoloji alanlarında üniversiteler ve teknoloji kurumlarıyla yürütülen iş birliğiyle danışmanlık ve eğitim desteği alacaklar.

Akademik Eğitimle Üniversiteye Hazırlık

Öğrenciler Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi seçkin akademik kadrosu ile bireysel danışmanlık ve koçluk sisteminden yararlanabilecek. Takip edilen, periyodik deneme sınavlarına tabii tutulan ve akademik öğrenmelerle desteklenen öğrenciler yükseköğretime hazırlanıyor. Okul bünyesinde üniversiteye hazırlık 9.sınıftan itibaren “tam öğrenme” modeliyle temellendiriliyor.

Özel İmkânlar

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi barınma/yurt imkânı, ferah yemekhanesi, sosyal faaliyet alanı, tam donanımlı spor salonu, 250 kişilik konferans salonu, e-spor odası, mescidi, nitelikli kütüphanesi, özgün laboratuvar ve atölyeleriyle gelecekteki öğrencilerini bekliyor.

Akademik ve teknolojik yönden iyi yetişmiş dijital çağa hazır, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sunabilecek gençlerin yetiştirilmesini hedeflenen okulda verilen inanç, değerler, güzel ahlak ve 21. Yüzyıl becerilerinin kazandırıldığı temel İslam bilimleriyle öğrenciler geleceğin mesleklerine hazırlanıyor.