Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2435.39
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Geleceğe dönüş başladı

Tüm dünyada 16 milyon satan Ford’un efsane modeli Focus, teknolojiyle yenilenerek geleceğe adım attı. Yeni Ford Focus’ta kullanılan ileri teknolojiyle daha güvenli, konforlu ve stressiz yolculuk yapacaksınız. Yarının teknolojosine köprü kuran yeni Ford Focus, otomotiv sektörüne yeni bir soluk getirecek.
Geleceğe dönüş başladı
23 Kasım 2018 14:07:00
Tüm dünyada 16 milyon satan Ford’un efsane modeli Focus, teknolojiyle yenilenerek geleceğe adım attı. Yeni Ford Focus’ta kullanılan ileri teknolojiyle daha güvenli, konforlu ve stressiz yolculuk yapacaksınız. Yarının teknolojosine köprü kuran yeni Ford Focus, otomotiv sektörüne yeni bir soluk getirecek.

FIRAT İPEK

İstanbul’da tanıtımı yapılan Ford’un sevilen modeli Focus, 20 yıllık efsanevi mirasını geleceğin akıllı otomotiv dünyasına taşımak üzere baştan tasarlandı. Güvenli, konforlu ve stressiz bir sürüş için akıllı teknolojilerle donatılan Yeni Ford Focus, Ford Co-Pilot360™ teknolojileri ile seviye 2 otonom sürüş deneyimini yaşatıyor.

DAHA BÜYÜK VE GÜÇLÜ

Yeni Focus’un dış tasarımında çarpıcı, dinamik ve enerjik yapı göze çarpıyor. Genişleyen ve keskinleşen ön ızgara tasarımı ile gündüz yanan LED ön farlar Focus’a yollara hâkim, güvenli ve iddialı görünümünü kazandırırken, arkada yatay formdaki far tasarımı yolla bütünleşik bir stil sağlıyor. Arka farların arasındaki tek harflerle uygulanan F O C U S yazısı ise üst düzey bir stili yansıtıyor. 53 milimetre artırılan aks mesafesi ve 109 milimetre artan uzunluğu ile Focus şimdi daha da büyük ve güçlü bir otomobil olarak yollarda yerini alıyor.

Ford'un iyileştirilen Yaya ve Bisiklet Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı yolda veya ileride yolun yanında bulunan veya aracın yoluna çıkabilecek kişileri algılayabiliyor. Çarpışma olasılığı algılanırsa ve sürücü uyarılara yanıt vermezse otomatik olarak fren yapan sistem, yeni Focus’ta artık bisikletleri de tespit edebiliyor. Sistem ön farların ışığını kullanarak gece yolculuklarında da çalışıyor.

ÜSTÜN SÜRÜŞ PERFORMANSI

Yeni Focus’ta 125 PS güç sunan bol ödüllü 1.0L Ecoboost benzinli motor 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği ile sunulurken, 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanın eşlik ettiği 123 PS güç sunan yeni 1.5L Ti-VCT benzinli motor yüksek verimilik sunacak şekilde geliştirildi. 120 PS güç sunan, 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzımanın eşlik ettiği yeni 1.5L Ecoblue dizel motor da Yeni Focus’un üstün sürüş performans sunan motor seçenekleri arasında yerini aldı.

KENDİ HAREKET EDİYOR

Yeni Dur & Kalk özelliği, sıkışık trafikte aracın tamamıyla durdurulmasını ve durma süresi 3 saniyeden az ise aracın otomatik olarak hareket ettirilmesini sağlıyor.

DÜĞMEYE BAS PARK ETSİN

Park etmeyi kolaylaştıran Aktif Park Asistanı, bir düğmeye basılarak devreye alınıyor ve sürücünün park etmesi için gerekli olan tüm manevraları yaparak aracı park ediyor.

FORD, ‘AKILLI ŞEHİR’ İSTANBUL İÇİN İBB İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Yeni Ford Focus’un tanıtımında “Gelecek misyonunuz ‘Akıllı şehir, akıllı araçlar.’ Yeni Ford Focus bunun bir adımı. Peki Türkiye’de akıllı şehir için bir çalışmanız var mı? sorusunu yönelttiğimiz Ford Otosan Pazarlama, Satış, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Pilot şehir olarak İstanbul’u seçtik. Bununla ilgili bir birim kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli olarak çalışıyoruz” dedi. Öte yandan Yücetürk, “Bugün burada, yeni Focus ile insan odaklı teknolojilerin birbiriyle akıllıca bağlandığı bir dünyaya yolculuğumuzu başlatıyoruz!” diye konuştu.