Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gece yarısı gazeteci avı!

Üç yıl önce yayın yasağı konulan haberi sitelerinden kaldırmalarına karşın Gazeteci Ünal Tanık'ın Portakal Çiçeği Karnavalı'na davetli olarak gittiği Adana'da gece yarısı gözaltına alınması tepki çekti.
Gece yarısı gazeteci avı!
13 Nisan 2013 19:07:00
Üç yıl önce yayın yasağı konulan haberi sitelerinden kaldırmalarına karşın Gazeteci Ünal Tanık'ın Portakal Çiçeği Karnavalı'na davetli olarak gittiği Adana'da gece yarısı gözaltına alınması tepki çekti.

MİLAT / ANKARA

İçişleri Bakanlığı tarafından, 2010 yılında hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınan dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında gündeme getirilen iddiaları haberleştiren Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık önceki gün gözaltına alındı. Üç yıl önce yayın yasağı konulan haberi sitelerinden kaldırmalarına karşın Tanık'ın Portakal Çiçeği Karnavalı'na davetli olarak gittiği Adana'da gece yarısı gözaltına alınması manidar bulundu.

Haksız uygulama

Ergenekon sürecinde gözaltına alınan gazetecilere her türlü lobi desteği veren Gazeteciler Cemiyetleri ise skandal gözaltının ardından tek bir açıklama yapmadı. Muhabirlerimizin ulaştığı cemiyet sorumluları, "Konuyu araştırıyoruz" demekle yetinirken, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Kamuoyunun kalemine ve duruşuna güvendiği bir gazetecinin gece yarısı suçlu muamelesi görmesi kabul edilemez bir durumdur. Bütün gazeteci arkadaşlarımızı bu haksız uygulamaya tepki göstermeye davet ediyoruz. Basın özgürlüğü kafese alınamaz" dedi.

Sindirme operasyonu!

Savcılığı uyarısının ardından haberin internet sitesinden kaldırıldığını hatırlatan Kıymaz, "Daha ne yapılması gerekiyor. Kaldı ki benzer haberler birçok gazete ve ajanslar tarafından da haberleştirilmişti. Ortada bir yanlış olduğu kesin. Dileriz hukuk bu hatasından hemen döner. Gazetecileri sindirmeye kimsenin hakkı yok. Biz yargının işine karışma derdinde değiliz ama onları da gazetecilerin haber alma / yapma özgürlüğüne müdahale etmemeye davet ediyoruz" diye konuştu. Öte yandan Tanık dün sabah saatlerinde Adana'da gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme