Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2828.90
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazze'ye 130 bin çadır lazım

İsrail Terör Örgütü'nün (İTÖ) katliamlarının devam ettiği Gazze'de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 2 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi insani bir felaket bekliyor.
Gazze'ye 130 bin çadır lazım
19 Eylül 2024 11:13:32
İsrail Terör Örgütü'nün (İTÖ) katliamlarının devam ettiği Gazze'de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 2 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi insani bir felaket bekliyor.

Haber: Çağrı Gökten

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren, İsrail Terör Örgütü’nün Gazze başta olmak üzere Filistin’in birçok bölgesinde katliam saldırıları artarak devam ediyor. Yerinden edilen Filistinliler ise çadırlara mahkum edilmiş durumda.

GAZZE'YE 130 BİN ÇADIR LAZIM

Kaldıkları çadırların durumu ise yüzde 74'ü kullanılamaz halde; 135 bin çadırdan 100 bini yıprandığı için acilen değiştirilmesi gerekiyor.

Naylon, kumaş ve ahşaptan yapılan çadırlar, 11 aydır devam eden savaş ve göçün yanı sıra güneş ışınlarına maruz kalma nedeniyle yıpranıp kullanılamaz hale geldi.

Bu şartlarda kış mevsiminin kapıya dayandığı ve 2 milyon insanın barınaksız kalmasıyla sonuçlanacak insani bir felaketin yaşanacağı belirtiliyor.

Gazze Hükümeti, İsrail'in sınır kapılarını kapatması nedeniyle 250 bin çadır ve konteynerin Gazze'ye giriş yapamadığını bildirdi. Yetkililer, uluslararası topluma ve ilgili kuruluşlara, 2 milyon Gazzeliyi kışın soğuğundan ve yazın sıcağından koruyacak uygun barınaklar sağlanması için acil çağrıda bulundu.

İSRAİLLİLERİN YARDIMLARI ENGELLEME FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Gazze’deki katliamlardan sonra gözünü Refah’a diken İsrail Terör Örgütü, Filistin’e insani yardım gönderen tırları

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış Mısır'a açılan sınır kapısı Refah'ın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandıkları tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

Gönderilen yardım tırları Refah sınır kapısında bekletilerek Gazze’ye girişi engelleniyor. Refah sınır kapısının girişlerin kapatılmasından sonra yardım tırları Ürdün üzdün üzerinden Gazze halkına ulaştırılıyor.

TÜRK KIZILAYI BÖLGEDE

Katil İsrail'in yardım görevlilerine yönelik katliamlarına rağmen Gazze'de sahadaki ender uluslararası kurumlardan olan Türk Kızılay ekipleri yardımlarını dağıtmaya devam ediyor.

Türk Kızılay yerelden temin ettiği 20 bin kişilik gıda kolisin, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Han Yunus'taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana önce Refah'ta, ardından Deyr Belah'taki aşevleriyle hizmet veren Kızılay'ın günde 15 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor.

KAMPANYA BAŞLATILSIN

Türkiye’deki yardım kuruluşları bölgeden aldıkları bilgiye göre yardımlara devam ederken Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Vakfı kış ayının yaklaşmasıyla birlikte çadır için özel bir çalışma başlatacağını açıkladı.

FİMED ise yaptığı açıklamayla Vicdan kalkınma ve insanı yardımlaşma Dernegi’nin (wijdancharity.ensany.com) Gazze özelinde yardımlara almaya devam ettiğini bildirdi.