Gazze'nin elektriği Türkiye'den
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Türkiye ile İsrail arasında normalleşme sürecinde ele alınan konulardan biri olan "Gazze'nin elektrik ihtiyacının karşılanması" için Gazze'ye gitti. Dün (Pazar) günü Gazze'ye ulaşan Gazze'nin elektrik altyapı sorununun çözümü için yapılabilecekler ile ilgili detaylı çalışma yapacak. Heyet Filistinli hükümeti, İsrail makamları ve Gazzeli yetkililer ile görüşmeler yapacak. Heyette Bakanlıktan üst düzey bürokratların yanında Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) yetkilileri de var. Bakan Berat Albayrak'ın heyetten üretim, iletim ve dağıtım alanlarında kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler ile ilgili kapsamlı rapor istediği belirtildi.
ALBAYRAK DUYURMUŞTU
Heyetin gideceğini ilk olarak Albayrak, "Elektrik santralinin mevcut talebi karşılayıp karşılamayacağı, iletim hatlarının durumu, rehabilitasyon konusu için bir ekip hazırladık. Saha çalışması için ekibi göndereceğiz" sözleri ile duyurmuş," Biz, Gazze halkının insanca yaşaması için neler yapılması gerekiyorsa öncelikle onun peşindeyiz. Gerisi teferruat" değerlendirmelerinde bulunmuştu. .
RAPORA GÖRE YOL HARİTASI BELİRLENECEK
Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri sonrasında hazırlayacakları rapor Albayrak tarafından, Cumhurbaşkanı'na ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak ve Türkiye'nin yol haritası belli olacak.
3 KOLDAN, EŞZAMANLI ÇALIŞMA
Türkiye raporun ardından 3 koldan eşzamanlı çalışma başlatacak.
Öncelik olarak Gazze'nin elektrik üretimi için acil olarak yapılması gerekenler ele alınacak. Gazze Limanı'na kurulacak gemi santral ile düşünülen projelerden. Bunun yanında başta Güneş enerjisi sistemleri olmak üzere çok farklı alanlarda üretim için yapılabilecek tüm projeler hayat geçirilmeye başlanacak.
3 koldan yürüyecek projenin elektrik üretimi kadar önemli bir diğer ayağı, Gazze'nin elektrik iletim altyapısını yeniden kurmak olacak. Gazze'de yeni bir iletim hattı için planlama yapılacak, ihtiyaç duyulan trafolar, yüksek ve alçak gerilim hatları kurulacak.
İletim hattı ile birlikte dağıtım da yeniden kurgulanacak. Gazze'nin tüm hanelerine elektriğin ulaşması için ayrı bir planlama yapılacak.sokak aydınlatması
ÖZEL SEKTÖR DE DEVREYE SOKULACAK
Türkiye, Gazze'nin insani ihtiyaçlarının karşılanması için büyük sorumluluk üstlenirken, sadece devletin değil özel sektörün de bu süreçte yer almaya gönüllü olduğu öğrenildi. Üretim, iletim ve dağıtım alanlarında tecrübeli özel sektör temsilcilerinin Gazze için sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Habertürk
.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.