Gazze'de yaşayan "Save The Children" çalışanları yaşadıklarını anlattı
Örgütten yapılan açıklamaya göre ismi Hassan olarak açıklanan Save The Children çalışanı, 20 bin kişinin sığındığı bir noktada hem kendi ailesinin ihtiyaçlarıyla hem de diğer sığınmacılarla ilgilendi.
Hassan, uzun süre sonra ilk kez ekmek yediklerini belirterek, "Yerinden edilmek demek yatak ve yastığın olmadığı, yatağın zemin ya da araba, örtünün ise yıllardır depoda beklemiş, kokan ve su olmadığı için yıkanamayan bir bez demektir." ifadelerini kullanıldı.
Yerinden edilmiş kişilerin kötü uyku pozisyonları nedeniyle bel ve bacaklarının ağrıdığını kaydeden Hassan, "Yerinden edilmek su yok demektir. Elinizi ve kıyafetlerinizi yıkayamazsınız." değerlendirmesini yaptı.
Hassan, yerinden edilenlerin hastalık riski taşıyan pis suları içmek zorunda kaldığını kaydederek, "Susuzluktan ya da pis su içmekten ölebilirsiniz." açıklamasında bulundu.
- "Yerinden edilmek demek, her dakika 30 kere gökyüzüne bakmak demektir"
Ekmek için sıra bekleyen yerinden edilmiş kişilerin "hava saldırısı" korkusu yaşadığını aktaran Hassan, "Yerinden edilmek demek, her dakika 30 kere gökyüzüne bakmak, yeni bir katliamın yaşanacağını düşünüp son dakika haberinin sizi ve ailenizi göstereceğini hayal etmek demektir." ifadelerini kullandı.
Hassan, duş almanın yerinden edilmiş kişiler için lüks, telefonları şarj etmenin ise büyük bir şans olduğunu ifade ederek, "Yerinden edilmek demek, baskı, endişe, tansiyon, açlık, stres, hayal görmek, üzülmek, karanlık, beklemek, çocuklar, aile, arkadaşlar ve gelecek için endişe etmek demektir." açıklamasını yaptı.
- "Neden beni bırakıp gittin"
Açıklamada saldırılar başlamadan birkaç gün önce Gazze'den ayrılan ve 12 yaşından küçük 3 çocuğunun bulunduğu ailesinin yanına dönemeyen Amjad'ın da hikayesine yer verildi.
İsmi güvenlik nedeniyle Amjad olarak belirtilen Save The Children görevlisi, telefonla görüşme fırsatı bulduğu çocuklarının kendisine, "Neden dönmedin? Ne zaman döneceksin?" diye sorduğunu söyledi.
Amjad, "Kızım 'Neden beni bırakıp gittin?' diye soruyor" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.