Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gaziantep'te yangın

Gaziantep'te konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu bir iş hanında çıkan yangında 2 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı bildirildi.
Gaziantep'te yangın
07 Kasım 2013 18:44:00
Gaziantep'te konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu bir iş hanında çıkan yangında 2 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Aleybey Mahallesi'nde konfeksiyon atölyelerinin bulunduğu Büyükbeşe İş Hanı'nda çıkan yangında dumandan etkilenen ve kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybedenlerin Mehmet Alakırık (21) ile İsmail Gemici (57) olduğu belirlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, gazetecilere yaptığı açıklamada, elim bir olay yaşadıklarını belirtti. İtfaiyenin 3-4 dakika içinde olaya müdahale ettiğini ifade eden Taşdöğen, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı aktardı. Yangın esnasında bazı vatandaşların kendi imkanıyla dışarıya çıktığını anlatan Taşdöğen, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu arada iş hanında incelemelerde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini yangına ilişkin soruşturma başlatıldığını vurguladı. Yangın tamamen söndürüldü

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 iş yerinin bulunduğu 2 katlı iş hanında çıkan yangının tamamen söndürüldüğünü belirtti.

Yangına, 10 araç ve 50 itfaiye eri ile müdahale ettikleri anımsatan Kömürcü, söndürme çalışmalarının ardından soğutma işlemine başladıklarını söyledi.

İlk tespitlere göre 4 iş yerinin tamamen yandığını anlatan Kömürcü, şunları kaydetti:

"20 iş yerinde ise kısmen hasar mevcut. Ayrıca yangının elyaf, orlon iplik ve sentetik bazı konfeksiyon malzemelerinin saklandığı bodrumdaki depoda çıktığını belirledik. Kısa sürede büyüyen yangın daha sonra zemin ve üst katlardaki iş yerlerine sıçradığını tespit ettik. Ekiplerimiz olay yerine en kısa sürede ulaşarak hızlı bir şekilde söndürme çalışmasına başladı."

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de yangın ihbarı üzerine çok sayıdaki 112 Acil Servis ekibini olay yerine sevk ettiklerini, dumandan etkilenen bazı işçilerin de polis ekipleri tarafından hastanelere götürüldüğünü belirtti.

Bu arada kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 45 yaralıdan ayakta tedavi gören 27'sinin taburcu edildiği, 5'i ağır 13 işçinin de yoğun bakım ünitesindeki tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Yangında hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.