Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gaziantep'te Mescid-İ Aksa Protestosu

Anadolu Öğrenci Birliği, Gaziantep Üniversitesi önünde Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa işgalini protesto etti.
Gaziantep'te Mescid-İ Aksa Protestosu
08 Kasım 2014 13:00:00
Anadolu Öğrenci Birliği, Gaziantep Üniversitesi önünde Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa işgalini protesto etti.
MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP
7 Kasım Cuma günü Cuma Namazı çıkışı Gaziantep Üniversitesi önünde yapılan eyleme yaklaşık 300 kişi katıldı. Eylemde Anadolu Öğrenci Birliği adına basın açıklamasını okuyan Ufuk Ökmen Mescid-i Aksa'ya ve Filistin'e yapılan saldırıları sert bir dille kınadı.
"Filistin Bizim Esas Davamızdır"
Ökmen, Filistin Halkına ve Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalan ülkelere de seslenerek; "Emperyalist- Siyonist güçler İsrail'in varlığını ve işgali meşrulaştırmaya çalışıyor. Çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin davasını tarihe gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir. Tüm dünya şunu bilsin ki; Filistin İslam toprağıdır. Filistin bizim esas davamızdır, Filistin direnişi İslam Ülkelerinin direnişidir."
Anadolu Öğrenci Birliği'nin işgal sona erinceye kadar çeşitli illerde protestolarını devam ettireceğini belirten Ökmen; Filistin Halkı için tüm Müslümanları birlik olmaya davet etti. Ökmen, Filistin Halkına destek vermenin ve yardım etmenin ümmetin görevi olduğunun da altını çizdi.
Mescid-i Aksa Onurumuzdur
Onuruna Sahip Çık!
"Kulu Muhammed'i geceleyin Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, her türlü noksanlıklardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur." İsra Suresi: 1-2
Dünyanın gözlerinin içine baka baka, fütursuzca Müslümanların ilk kıblesi, peygamberler diyarı, Efendimiz (s.a.v)'in imamet merkezi, Miraç ve İsra durağı Mescid-i Aksa'mıza saldıran işgal rejimi bilsin ki Mescid-i Aksa bizimdir.
Ey Aksa'nın yiğitleri direnin!
Ey Kudüs'ün çocukları ebabilleşin!
Ey Gazze'nin yetimleri ayağa kalkın!
Ey yürekleri dünya kadar büyük Filistinli kadınlar haykırın!
Ey insanlık, ölüm uykusundan uyanın!
Ey ehli vicdan depreşin!
Ey Müslümanlar onursuz ve yüreksiz bir hayatı terk edin!
Filistin'le, Gazze'yle, şereflenin ve ilk kıblegahınız Kudus'e sahip çıkın!
Zalim ve mel'un İsrail yıllardır sürdürdüğü zulme ve işgale yenilerini ekleyerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Son dönemde emperyalist - siyonist güçler İsrail'in varlığını ve işgali meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin davasını tarihe gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir.
Filistinli çocukların kutsallarımıza bizim adımıza sahip çıkmalarını suç olarak gören dünya kamuoyuna sesleniyoruz: İsrail işgal ettiği topraklardan derhal çekilsin. Tüm dünya şunu bilsin ki; Filistin İslam toprağıdır. Filistin bizim esas davamızdır, Filistin direnişi İslam ümmetinin direnişidir! Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa, Resulullah (s.a.v)'in miracına şahit olmuş mekanlardır. Toprağıyla, sahip olduğu kutsal varlığıyla ümmetin göz bebeğidir. Dolayısıyla Filistin hiçbir şekilde pazarlık konusu yapılamaz ve tek karış toprağından vaz geçilemez.
Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak Akif'in diliyle diyoruz ki;
"Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli"
Filistin halkına bütün imkanlarımızla yardımcı ve destek olmak Filistin'i bağımsız kılmak tüm ümmetin görevidir ve bu görev işgal sona erinceye, Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya, Filistin halkı üzerindeki tüm bakılar kalkıncaya kadar devam edecektir. Terörist İsrail'in topraklarımızı işgal etmeye başladığı ilk günden beri zilleti tercih eden İslam ümmetine sesleniyoruz; Kudüs İslam'ındır, Gazze İslam'ındır, Filistin İslam'ındır. Bizim olandan bizi vazgeçiren nedir ki? Uyanın ey Müslümanlar! Kalkın ve silkinin Aksa için akıtacak gözyaşımız varsa akıtalım, haykıracak sesimiz varsa haykıralım. Gözyaşımız sel olsun, haykırışlarımız çığlık olsunda İsrail ve iş birlikçilerini helak etsin.
Ey direnişin ve dirilişin kıblesi! Ey mahzun ve kederli Mescid-i Aksa. Ümmetin çocukları olarak sana söz veriyoruz. Seninle özgürleşip seninle dirilinceye kadar meydanlarda senin soluğun ve senin haykırışın olacağız.
Grup basın açıklamasından sonra dağıldı.