Gayrimenkul sektörü yurtdışına açılıyor
Emlak Konut GYO ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 60 bin konut ve ofis için bir kampanya yaptı. 1 ay süre ile peşinat yüzde 20'ye, faiz 0.7'ye çekildi, vade 120 aya uzadı.
3 FUARA HAZIRLIKGayrimenkul sektörünün üreten, vergi veren, 2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü besleyen ve dolayısıyla milyonlarca kişiye dokunan bir sektör olduğunu söyleyen GYODER Başkanı Aziz Torun, büyüyen ve gelişen, 2023 hedefleri olan Türkiye için gayrimenkul sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Fransa'da gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim ile Dubai'de gerçekleşen Cityscape'e her yıl katıldıklarını ancak bu yıl daha da güçlü bir katılım yapacaklarını ifade etti.
Emlak Konut GYO tarafından yapılacak yurtdışı turlarının Körfez ülkeleri ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Kurum, "Eylül ayında Londra, Amerika, Frankfurt ve Paris'e 'roadshow'a gideceğiz. Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin yarınları bugünden daha iyi olacak ve bunu yabancı yatırımcılara anlatacağız. Sırtımızdaki yükten kurtulduk ve artık daha hızlı koşacağız" diye konuştu.
Aziz Torun, yurtdışındaki negatif algıyı kırmak için etkin lobi yapacaklarını açıkladı. İnşaat şirketlerinin Dubai, Kuveyt ve Cidde'de gerçekleşecek fuarlarda 400-500 metrekarelik stantlar kiralayacağını dile getiren Aziz Torun, "Fuarlara hazırlıklı gideceğiz. Arapça tercümanlar, hukukçular olacak. Paneller ve bire bir görüşmelerde Türkiye'ye nasıl yatırım yapılacağının yabancılara anlatılacağız" dedi.
Geçen yıl ülke genelinde yabancıya yaklaşık 23 bin konut satıldığını ve 4.5-5 milyar dolar gelir edildiğini belirten sektör temsilcileri artık 10 milyar dolar üzerine çıkmanın mümkün olduğunu belirtiyor.
Sektörde yeni bir finansman modeli olan gayrimenkul fonlarının yabancı yatırımcı çekmek için önemli bir adım olduğunu belirten sektör temsilcileri, "Yabancının talep ve beklentisine göre de konut üretilmeli. Bunun yanında kamudan da destek gelirse yabancıya mülk satışı artar. Bürokrasi yüzünden ev alan yabancı aylarca oturma iznini alamıyor. Sistemin daha kolay ve hızlı çalışması gerekiyor. Ayrıca uzun süreli oturma izni ve belli bedel üzerinde ev alana vatandaşlık verilmesi büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.