Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.13
Gram Altın
2865.09
BIST 100
9966.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galatasaray Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İşte takımlardaki son gelişmeler...
Galatasaray Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak
20 Eylül 2024 09:15:04
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İşte takımlardaki son gelişmeler...

Ülker Stadı'ndaki saat 20.00'de başlayacak 6. hafta mücadelesini hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.

Süper Lig'de 5 maçta 5 galibiyete elde eden sarı-kırmızılı ekip, 15 puanla sıralamasının en üst basamağında yer alıyor.

Fenerbahçe, ise 13 puanla Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Galatasaray Süper Lig'de 5'te 5

Süper Lig'de 5 maçta 5 galibiyet elde eden Galatasaray, 15 puanla ligdeki en üst sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise 13 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Galatasaray'dan etkileyici performans

Sarı-kırmızılı ekip, sezonun ilk 5 maçında toplamda 17 gol atarak en fazla gol atan takım konumuna geldi. Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'a 2'şer, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'a 5'er, Gaziantep FK'ye ise 3 gol attılar.

Tek eksik: Ziyech

Galatasaray'da Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Ziyech, Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile oynadığı maçta sakatlandı.

Icardi antrenmanlara başladı

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Mauro Icardi, takımla antrenmanlara geri döndü. Teknik direktör Okan Buruk, Icardi'nin Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağına karar verecek.

Barış Alper Yılmaz formda

Son 4 Süper Lig maçında 4 gol atan Barış Alper Yılmaz, takımına önemli katkı sağladı. Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarında 1'er gol kaydetti.

Okan Buruk yönetiminde Fenerbahçe'ye karşı üstünlük

Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 4 lig maçında 3'ünde gol yemedi. Sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalardan 2'sinde 3-0'lık galibiyet elde etti ve 1 maçta 0-0 berabere kaldı. Tek kaybettiği maç ise geçen sezon 1-0'lık sonuçla gerçekleşti.

Fenerbahçe'de Mourinho İlk derbisine çıkıyor

Fenerbahçe, geride kalan 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 puanla 2. sırada yer alıyor. Teknik direktör Jose Mourinho'nun ekibi, lider konumdaki rakibini mağlup ederek zirveye yükselmek için mücadele edecek. Jose Mourinho Süper Lig'deki ilk derbi maçına Galatasaray karşısında çıkacak.

Sakatlıklar ve son gelişmeler

Fenerbahçe, zorlu karşılaşma öncesinde tek eksik oyuncusu Bright Osayi-Samuel ile sahaya çıkacak. Sakatlığını atlatan Osayi-Samuel, takımla çalışmalara başlamadığı için maçta forma giyemeyecek.

Öte yandan, tecrübeli stoper Alexander Djiku, Galatasaray maçıyla birlikte sahalara dönmeye hazırlanıyor. Kasımpaşa maçını kaçıran Djiku, sarı-kırmızılılara karşı görev alabilecek.

Yeni transfer Filip Kostic'in de kadroda yer alması bekleniyor. Kasımpaşa karşısında hazır olmadığı gerekçesiyle oynamayan 31 yaşındaki oyuncu, takımının Galatasaray karşısındaki ilk derbisinde sahada olabilir.

Jayden Oosterwolde ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Genç sol bek, kart görmesi halinde bir sonraki maçta Antalyaspor’a karşı forma giyemeyecek.

İlk derbi heyecanı

Fenerbahçe'de 7 oyuncu, Galatasaray karşısında ilk derbi deneyimini yaşayacak. Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın, forma şansı bulması halinde derbi heyecanını yaşayacak. Ayrıca, daha önce kadroda bulunup Galatasaray’a karşı oynamayan Bartuğ Elmaz, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Ryan Kent ve Ertuğrul Çetin de ilk derbilerinde sahaya çıkma fırsatı bulabilir.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11 şöyle şekilleniyor: Dominik Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski (Sofyan Amrabat), Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko.