Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2991.27
BIST 100
8847.72
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galatasaray Norveç'te avantaj peşinde

Galatasaray, yarın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye konuk oluyor.
Galatasaray Norveç'te avantaj peşinde
22 Ağustos 2023 09:10:06
Galatasaray, yarın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye konuk oluyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı için yarın Norveç temsilcisi Molde ile Galatasaray, Molde Stadı'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek. Bu önemli müsabaka, EXXEN platformunda canlı olarak yayımlanacak.

Karşılaşmayı İngiliz hakem yönetecek

Karşılaşmanın hakemi İngiliz Anthony Taylor olacak. Taylor'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Stuart Burt ve Lee Betts üstlenecek. Dördüncü hakem ise Robert Jones olacak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ülke puanı nedeniyle direkt gruplara katılma hakkı kazansa da, elemelerde mücadele etmek zorunda kaldı. 2. eleme turundan başlayan takım, Litvanya temsilcisi Zalgiris'i geçerek, ardından Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı mağlup ederek play-off turuna ulaştı.

Molde ise Norveç Ligi'nde geçen sezon şampiyon oldu. Ekip, elemelerde Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını eledi ve ardından Faroe Adaları temsilcisi Klaksvik'i mağlup ederek play-off aşamasına yükseldi.

toreira_001fc577eb19ca4d9d9f3d620652974a.jpg

Galatasaray'da eksikler can sıkıyor?

Galatasaray'ın bu önemli maç öncesinde eksikleri bulunuyor. Lucas Torreira cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca UEFA listesinde yer almayan Tete ve Hakim Ziyech de sahada olmayacak.

Bu sezon oynadığı 6 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray, 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Toplam 9 gol atan ve sadece 2 gol yiyen takım, savunmasını da iyi bir şekilde tutuyor.

Galatasaray'ın gol yükünü ise Mauro Icardi çekiyor. Arjantinli golcü bu sezon 4 maçta 3 gol kaydetti.

Molde'nin Norveçli orta saha oyuncusu Fredrik Midtsjö, ülkesinde vatandaşlarının önünde oynayacak. Ayrıca, Galatasaray'a eski dönemlerde hizmet vermiş Martin Linnes de Molde'de görev yapıyor.

Müsabakanın ikinci ayağı 29 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak.

Galatasaray Avrupa karnesi

Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanarak Türk futbolunun en büyük uluslararası başarısını elde etti. Finalde Arsenal'i penaltı atışları sonucunda mağlup ederek kupayı kazandı.

2000 UEFA Süper Kupa'da da Real Madrid'i mağlup ederek bu kupayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise en büyük başarısı 2001 sezonunda yarı finale çıkarak elde etti.

Galatasaray, toplamda 17 katılım yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkma başarısını 9 kez elde etti.

Türk Telekom Stadyumu, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en uzun süreli yenilmezlik serisine sahip olduğu stadyumlardan biri olarak biliniyor.

Galatasaray, Avrupa kupalarında pek çok önemli futbolcu yetiştirmiş ve dünya futboluna oyuncular kazandırmıştır. Hakan Şükür, Arif Erdem, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Gheorghe Hagi gibi isimler bu kulüpte oynamış ve uluslararası arenada tanınmıştır.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme